Prelijepa djevojka sa Downovim sindromom je nova “Gucci” manekenka

Ellie Goldstein @Instagram

Potpuno nova kampanja modne kuće “Gucci”, dolazi kako bi “kontrirala” svim stereotipima do sada.

Njihova nova manekenka se zove Ellie Goldstein, prelijepa je, posebna i najpoznatija manekenka sa Downovim sindromom na svijetu.

Eliin osmijeh i autentičnost, kako se čini, ukrali su utiske, dok svojom fotogeničnošću ruši sve tabue koji su do danas postojali za žensku ljepotu.

Saradnja je nastala kao rezultat Instagram projekta, “Photo Vogue Festival”, na kojem “Gucci Beauty” radi zajedno sa italijanskim “Vogueom”. Ovaj projekat je pokrenut u novembru 2019. kako bi stvorio prostor za dijalog i interakciju u oblasti fotografije i sa uvjerenjem da slike ne samo da odišu estetikom, već imaju i društveni izraz i političku nužnost.

Što više ovakvih projekata

Rezultat ovog projekta sada se može vidjeti u novoj “Gucci Beauty” kampanji za “Mascara L’Obscur”.

Komentari korisnika Instagrama su apsolutno pozitivni, “želimo više ovakvih kampanja“, “prelijepo je“, “volimo te“… što je navelo Ellie Goldstein da potpiše ugovor sa posebnom kompanijom za talente koja je posvećena promovisanju ljudi koji su do sada bili isključivani iz javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel)

Foto: Instagram

Vezane vijesti

“Balenciaga” prodaje muške satenske cipele “sa mašnom” za 925 dolara

Francuski modni brend “Balenciaga” počeo je sa prodajom satenskih cipela za muškarce, objavljeno na službenoj internet stranici brenda.…

Četiri boje odjeće koje podmlađuju svaku ženu

Uz odgovarajuću odjeću, lahko možete sakriti sve nedostatke svog izgleda. Na primjer, višak kilograma nije toliko vidljiv ispod…

Princeza Kate koristi “trikove” sa donjim vešom tokom javnih nastupa

Princeza Kate se smatra stilskim uzorom u svijetu mode. Ova 41-godišnjakinja uvijek ima pravi ukus za modu i…
Total
0
Share