Prelijepa djevojka sa Downovim sindromom je nova “Gucci” manekenka

Ellie Goldstein @Instagram

Potpuno nova kampanja modne kuće “Gucci”, dolazi kako bi “kontrirala” svim stereotipima do sada.

Njihova nova manekenka se zove Ellie Goldstein, prelijepa je, posebna i najpoznatija manekenka sa Downovim sindromom na svijetu.

Eliin osmijeh i autentičnost, kako se čini, ukrali su utiske, dok svojom fotogeničnošću ruši sve tabue koji su do danas postojali za žensku ljepotu.

Saradnja je nastala kao rezultat Instagram projekta, “Photo Vogue Festival”, na kojem “Gucci Beauty” radi zajedno sa italijanskim “Vogueom”. Ovaj projekat je pokrenut u novembru 2019. kako bi stvorio prostor za dijalog i interakciju u oblasti fotografije i sa uvjerenjem da slike ne samo da odišu estetikom, već imaju i društveni izraz i političku nužnost.

Što više ovakvih projekata

Rezultat ovog projekta sada se može vidjeti u novoj “Gucci Beauty” kampanji za “Mascara L’Obscur”.

Komentari korisnika Instagrama su apsolutno pozitivni, “želimo više ovakvih kampanja“, “prelijepo je“, “volimo te“… što je navelo Ellie Goldstein da potpiše ugovor sa posebnom kompanijom za talente koja je posvećena promovisanju ljudi koji su do sada bili isključivani iz javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel)

Foto: Instagram

Vezane vijesti

Porodica o Georgini: “Napisao sam Ronaldu na Facebooku da ima najgoru ženu pored sebe”

Život Georgine Rodriguez se promijenio otkako je upoznala najpoznatijeg fudbalera na svijetu, Cristiana Ronalda. Nakon siromašnog djetinjstva, manekenka…

Ima 65 godina i ona je novo zaštitno lice “Yves Saint Laurenta”

Jerry Hall, američka manekenka i glumica, u svojoj 65. godini postala je zaštitno lice kampanje modne kuće “Yves…

Rusija pronašla zamjenu za zapadne brendove odjeće

Nekoliko ruskih kompanija pregovara sa lokalnim tržnim centrima o otvaranju prodavnica turskih brendova “adL stores”, “Mudo”, “LTB”, “Twist”…
Total
1
Share