Ženama su privlačniji muškarci koji nose zaštitne maske

Muškarac sa zaštitnom maskom @pixabay.com

Novi tip virusa korona, koji se u Kini pojavio krajem 2019. godine, a početkom 2020. počeo da se širi svijetom, izazvao je velike promjene u našim životima.

S pandemijom virusa korona, jedna od novih normalnosti naših života postala je obavezna zaštitna maska.

Nova perspektiva

Novo istraživanje o maskama koje čak i nerviraju ljude, posebno u ljetnim mjesecima, otkrilo je rezultate zbog kojih bi muškarci morali nositi maske bez obzira na taj osjećaj.

Istraživači sa Fakulteta psihologije “Univerziteta Cardiff” u Velikoj Britaniji tražili su odgovor na pitanje: “Kako su maske promijenile perspektivu suprotnog spola?

Najobičnija maska, najprivlačnija!?

Istraživači su objasnili da su bili iznenađeni kada su saznali da i muškarci i žene izgledaju privlačnije s maskom koja prekriva donju polovinu lica.

Također, uprkos postojanju “trendi maskiu boji i uzorku, lice prekriveno klasičnom hirurškom maskom za jednokratnu upotrebu smatralo se najviše privlačnim.

Vezane vijesti

Odjeću će u budućnosti praviti isključivo “šivaći roboti”

Nešto prije Božića prodaja odjevnih predmeta ponovo je porasla, a novi božićni džemperi, pidžame, majice i farmerke završili…

Prelijepa djevojka sa Downovim sindromom je nova “Gucci” manekenka

Potpuno nova kampanja modne kuće “Gucci”, dolazi kako bi “kontrirala” svim stereotipima do sada. Njihova nova manekenka se…

Jednostavan trik koji skriva podočnjake i bore

Tokom godina, sve više i više bora i promjena boje kože pojavljuje se oko naših očiju. I uprkos…
Total
5
Share