Blizanci rođeni u različitim danima, mjesecima i godinama

Blizanci Trujillo @Twitter/Natividad

Iako rođeni u razmaku od svega 15 minuta, par blizanaca iz Kalifornije ima potpuno različite dane, mjesece i godine rođenja.

Aylin Yolanda Trujillo i njen brat Alfredo Antonio Trujillo rođeni su u novogodišnjoj noći prije i nakon ponoći. Tako će datumi rođenja u rodnim listovima biti 31. decembar 2021. i 1. januar 2022. godine.

Brat i sestra

Alfredo je rođen prvi u 23:45, dok je njegova sestra Aylin rođena tačno u ponoć, navode američki mediji.

Brat i sestra rođeni su u medicinskom centru “Natividad” u Salinasu u Kaliforniji (SAD), koji je ovim povodom objavio poruku na Twitteru.

“Jedan u dva miliona”

U ponoć, ‘Natividad’ je dočekao Aylin Yolandu Trujillo, prvo dijete u 2022. godini u ovoj oblasti! Njen brat blizanac, Alfredo Antonio Trujillo, rođen je 15 minuta ranije, u 23:45, u petak, 31. decembra, što znači da su njihovi rođendani različitih dana, mjeseci i godina, što predstavlja šansu ‘jedan u dva miliona’ da se nešto takvo dogodi“.

Foto: Twitter

Ludilo s različitim datumima

Roditelji blizanaca, Fatima Madrigal i Robert Trujillo iz Greenfielda, imaju još troje djece, dvije kćerke i sina.

“Za mene je ludo što blizanci imaju različite rođendane. Bila sam iznenađena i sretna što se ovo desilo”, rekla je ponosna majka.

Vezane vijesti

Polovina američke djece vjeruje da pomfrit potiče od životinje

Prema jednoj nedavno objavljenoj studiji, veliki postotak djece u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nije svjestan porijekla njihove omiljene…

U kojoj dobi je djetetu preporučeno dati prvi mobilni telefon

Dječiji psiholozi smatraju, uprkos uvrijeđenom mišljenju dijela roditelja, da zapravo ima smisla kupiti prvi mobilni telefon djetetu tek…

Najstrožija država na svijetu: 30 godina zatvora zbog pobačaja

Žene s problematičnim trudnoćama koje se završavaju prekidom, gotovo se automatski sumnjiče da imaju pobačaj. Ovo je surova…
Total
0
Share