Koja je idealna razlika u godinama između muškarca i žene

Zaljubljenost @freepik.com

Ljubav se može rasplamsati između svih vrsta ljudi, bez obzira kolika im je razlika u godinama ili kakav im je tačno društveni status. Međutim, da li bi takva zajednica bila sretna ili je možda bolje samo uživati ​​u trenutku i tražiti pogodnijeg partnera?

Kako će se razvijati vaša veza ako postoji razlika u godinama između vas i vašeg partnera? Odgovorićemo na ova pitanja u narednim redovima. Također ćemo podijeliti sa vama koja je idealna razlika u godinama između muškarca i žena.

Harmonija u vezi, prije svega, naravno zavisi od emocionalne zrelosti partnera i njihove sposobnosti da postignu konsenzus. Određene statistike otkrivaju nekoliko stvari.

Privlačniji i zanimljiviji

Vjeruje se da se najjače bračne zajednice stvaraju ako je muž stariji dvije do pet godina od žene. U ovom slučaju mentalni razvoj partnera je približno isti. Muškarac je sada u stanju da stane na čelo porodice. On će zaštititi svog partnera i istovremeno neće ukazivati ​​na preveliki pritisak.

Međutim, ako su partneri punoljetni i navršili tridesetu, tada je moguća i jaka bračna zajednica između osoba istih godina.

Par može biti sretan ako je žena malo starija od svog muža, jer je u takvim godinama (preko 30) muškarac samodovoljan. Ženama koje su prešle ovu starosnu granicu mlađi muškarci izgledaju privlačniji i zanimljiviji.

Velika razlika

Sve je više brakova u kojima je muž mnogo stariji od svoje izabranice. Društvo već postaje tolerantnije prema takvim parovima. Dokazano je da dame sa takvim savezom mnogo duže zadržavaju svoju svježinu i atraktivnost.

Postoje i brakovi u kojima je muškarac mnogo mlađi od svoje voljene. Mladi partner odiše svježinom i naivnošću. Žene i dalje preferišu veze sa starijim i mudrijim muškarcima upravo zbog njihove zrelosti i iskustva u rješavanju problema. Mlada žena se osjeća mnogo zaštićenije nego sa muškarcem njenih godina ili mlađim.

Loša strana neravnopravnih brakova je što su mladom partneru i dalje potrebna zabava i zabave, a starijem mir i tišina. Svađe mogu nastati zbog različitih životnih ciljeva, pogleda i interesa.

Vezane vijesti

Novi trend rađanja: Majke same vade bebu iz svog stomaka!

Ako vaginalni porođaj nije moguć ili siguran, jer je beba u opasnom položaju, majka očekuje više beba, ili…

Šta se desi kada beba prvi put proba kiselu hranu?

Iako i bebe znaju biti izbirljive, ponekad se desi da ipak žele jesti ono što su možda u…

Zašto posteljina smrdi nakon pranja?

Da li ste ikada obratili pažnju na činjenicu da deke ili jastučnice u najmanju ruku mirišu jako čudno?…
Total
0
Share