Nakon 75 godina u porodici konačno rođena djevojčica

Beba @unsplash.com

U engleskom gradu Northfleet, u Kentu, porodica u kojoj su se 75 godina rađali samo dječaci slavi rođenje svoje prve djevojčice, još od 1947. godine.

Gwen Smith, 100-godišnja prabaka, bila je posebno zadovoljna svojom dugo očekivanom pra-pra-praunukom Maevom. Budući da Gwen živi u staračkom domu, njena porodica je morala da pregovara sa upravom doma kako bi “svi zajedno” proslavili rođendan djevojčice.

Konačno je “dočekala”

Na slavlju se okupilo pet generacija porodice: među gostima je bilo 5 unučadi, 8 praunučadi i 6 čukun-praunučadi 100-godišnje Britanke.

Smith je rođena 28. februara 1921. godine. Sa 16 godina upoznala je mladića Rona i 1940. se udala za njega. Nakon vjenčanja, Ron je poslan u inostranstvo na pet godina kao dio inženjerskih snaga Ujedinjenog Kraljevstva. Nakon ponovnog okupljanja, par je godinama uživao u putovanjima, odgajajući svoje dvije kćerke, Gloriju i Sandru.

Vezane vijesti

Djeca koja doživljavaju intimno i fizičko zlostavljanje, suočena su sa preranom smrću

Nedavno objavljena nauča studija povezuje zlostavljanje ili zanemarivanje djece s njihovom preranom smrću u odrasloj dobi. Stručnjaci navode…

Žena rodila blizance od različitih očeva

Pošto su se pojavile sumnje u očinstvo mladog muškarca, urađen je test. Na kraju su se rezultati pokazali…

Olakšanje za roditelje: Uskoro u prodaji obuća koja “raste sa djetetom”

Jedan od većih problema sa kojima se suočavaju svi roditelji jeste kako uštediti novac prilikom kupovine obuće za…
Total
1
Share