Otkrijte Evropu vozom: Dionica Mostar – Sarajevo među najljepšim

Putovanje vozom od Mostara do Sarajeva @Instagram

Ukoliko ste nekada razmišljali o otkrivanju Evrope vozom, mnoštvo je prijedloga pogodnih za sve koji vole ovaj način prevoza, od onih najkraćih ruta koje je moguće preći tokom vikenda, pa do onih za koje će vam trebati nekoliko dana.

Među najljepšim čudima našeg kontinenta, postoji nekoliko najfascinantnijih i najzanimljivijih ruta, a jedna od njih se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Sami ili s porodicom

Naime, riječ je o željezničkoj pruzi dugačkoj 129 kilometara koja povezuje njena dva velika grada, Mostar i Sarajevo. Predivan krajolik, kojeg karakterišu vrtoglavi planinski prijevoji, te prekrasan pogled na smaragdno zelene vode Jablaničkog jezera, jednostavno vas pozivaju da se “ukrcate na voz” i uživate u putovanju, sami ili s porodicom.

Među ostalim dijelovima Evrope koje vrijedi “otkriti putujući vozom”, nalaze se “Švarcvaldska željeznica” u Njemačkoj, Flamsbana u Norveškoj, Trinichello u Francuskoj, “West Highland Line” u Velikoj Britaniji, Semmering u Austriji, L’Inlandsbanan u Švedskoj, te Glacier Express u Švicarskoj.

Vezane vijesti

Japanci pronašli način koji umiruje svaku bebu koja plače

Mala djeca mogu plakati iz raznih razloga, koji nisu uvijek povezani sa stvarnom patnjom i nelagodom. Istovremeno, plač…

Kako smiriti bebin plač: Trikovi baka iz cijelog svijeta

Bebin plač, iako je izuzetno neprijatan za roditelje, zapravo je način komunikacije i izražavanja, pogotovo onaj prvi plač…

Sretna majka rodila treći par blizanaca zaredom

Kimberly (37) i John Alarcon (43) dočekali su svoj treći par blizanaca zaredom ove sedmice. Bebe su rođene…
Total
0
Share