Otkrijte Evropu vozom: Dionica Mostar – Sarajevo među najljepšim

Putovanje vozom od Mostara do Sarajeva @Instagram

Ukoliko ste nekada razmišljali o otkrivanju Evrope vozom, mnoštvo je prijedloga pogodnih za sve koji vole ovaj način prevoza, od onih najkraćih ruta koje je moguće preći tokom vikenda, pa do onih za koje će vam trebati nekoliko dana.

Među najljepšim čudima našeg kontinenta, postoji nekoliko najfascinantnijih i najzanimljivijih ruta, a jedna od njih se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Sami ili s porodicom

Naime, riječ je o željezničkoj pruzi dugačkoj 129 kilometara koja povezuje njena dva velika grada, Mostar i Sarajevo. Predivan krajolik, kojeg karakterišu vrtoglavi planinski prijevoji, te prekrasan pogled na smaragdno zelene vode Jablaničkog jezera, jednostavno vas pozivaju da se “ukrcate na voz” i uživate u putovanju, sami ili s porodicom.

Među ostalim dijelovima Evrope koje vrijedi “otkriti putujući vozom”, nalaze se “Švarcvaldska željeznica” u Njemačkoj, Flamsbana u Norveškoj, Trinichello u Francuskoj, “West Highland Line” u Velikoj Britaniji, Semmering u Austriji, L’Inlandsbanan u Švedskoj, te Glacier Express u Švicarskoj.

Vezane vijesti

Osobe koje imaju plave oči na planeti su potomci iste osobe

Prema nalazima studije, svi ljudi s plavim očima su udaljeni “rođaci” jer dijele isti skup genomskih, odnosno naslijeđenih…

Zašto posteljina smrdi nakon pranja?

Da li ste ikada obratili pažnju na činjenicu da deke ili jastučnice u najmanju ruku mirišu jako čudno?…

Senzacionalni video pokazuje kako beba vidi svijet u prvoj godini života

Dok sa jedne strane svaki novorođeni roditelj jednostavno ne može odvojiti svoj pogled od tek rođene bebe, kako…
Total
18
Share