Otkrijte Evropu vozom: Dionica Mostar – Sarajevo među najljepšim

Putovanje vozom od Mostara do Sarajeva @Instagram

Ukoliko ste nekada razmišljali o otkrivanju Evrope vozom, mnoštvo je prijedloga pogodnih za sve koji vole ovaj način prevoza, od onih najkraćih ruta koje je moguće preći tokom vikenda, pa do onih za koje će vam trebati nekoliko dana.

Među najljepšim čudima našeg kontinenta, postoji nekoliko najfascinantnijih i najzanimljivijih ruta, a jedna od njih se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Sami ili s porodicom

Naime, riječ je o željezničkoj pruzi dugačkoj 129 kilometara koja povezuje njena dva velika grada, Mostar i Sarajevo. Predivan krajolik, kojeg karakterišu vrtoglavi planinski prijevoji, te prekrasan pogled na smaragdno zelene vode Jablaničkog jezera, jednostavno vas pozivaju da se “ukrcate na voz” i uživate u putovanju, sami ili s porodicom.

Među ostalim dijelovima Evrope koje vrijedi “otkriti putujući vozom”, nalaze se “Švarcvaldska željeznica” u Njemačkoj, Flamsbana u Norveškoj, Trinichello u Francuskoj, “West Highland Line” u Velikoj Britaniji, Semmering u Austriji, L’Inlandsbanan u Švedskoj, te Glacier Express u Švicarskoj.

Vezane vijesti

Koja su djeca u opasnosti od autizma zbog gledanja televizije

Prema novoj japanskoj naučnoj studiji jednogodišnji dječaci, ali ne i djevojčice, koji gledaju televizijske sadržaje duže od dva…

Zašto hoteli nude šampone i sapune, ali ne i pastu za zube

Ovo je vjerovatno jedna od prvih stvari koju većina ljudi uradi kada uđu u hotelsku sobu – odlazak…

Polovina američke djece vjeruje da pomfrit potiče od životinje

Prema jednoj nedavno objavljenoj studiji, veliki postotak djece u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nije svjestan porijekla njihove omiljene…
Total
18
Share