Zašto hoteli nude šampone i sapune, ali ne i pastu za zube

Pasta za zube @freepik.com

Ovo je vjerovatno jedna od prvih stvari koju većina ljudi uradi kada uđu u hotelsku sobu – odlazak u kupatilo kako bi pogledali toaletne potrepštine.

Gotovo uvijek ćete naći šampon, gel za tuširanje, sapun, pa čak i “plastičnu” zaštitu za kosu prilikom kupanja. U nekim slučajevima možete pronaći i kutiju sa predmetima za šivanje, štapiće od vate i razne druge stvari.

Razlog ipak postoji

Međutim, uprkos odličnim sadržajima koje nude mnogi hoteli, nikada nećete pronaći pastu za zube, čak i ako se radi o jednoj od osnovnih higijenskih potrepština. Koji je razlog za to?

Tačan odgovor na ovo pitanje pokušao je pronaći poznati američki portal “Slate”, uputivši isto pitanje menadžerima 18 velikih hotelskih lanaca. Začuđujuće, odgovor od svih je bio skoro isti.

Nema potražnje

Naime, ono što hotel nudi uvijek je zasnovano na rezultatima anketa o potražnji potrošača, što bi praktično značilo da hoteli ne nude paste za zube jer jednostavno nema potražnje.

Postoji i drugi razlog, a to su ocjene usluga hotela, odnosno njihov “broj zvjezdica”. Na primjer, u američkim hotelima, smještaj s jednom zvjezdicom trebao bi ponuditi male sapune. Hotel sa dvije zvjezdice trebao bi obezbijediti dva veća sapuna i šampon (ili gel za tuširanje). Hoteli sa tri ili četiri zvjezdice ne nude samo sapune, u ponudi imaju i širok asortiman gelova, krema, pa i paste za zube.

Dakle, pošto potražnja to ne zahtijeva, hotelijeri ne smatraju potrebnim da je nude. Međutim, u svakom trenutku možete zatražiti pastu za zube od recepcionara hotela ako ste zaboravili svoju. I dobićete je, jer ako mnogi eventualno traže isti proizvod, hoteli će ga vjerovatno uključiti u svoju ponudu.

Vezane vijesti

Žena rodila blizance od različitih očeva

Pošto su se pojavile sumnje u očinstvo mladog muškarca, urađen je test. Na kraju su se rezultati pokazali…

Kupila je spermu na internetu, oplodila se sama kod kuće i rodila dijete

Jedna je mlada žena tražila donora sperme na internetu i brzo ga je našla. Zatim se oplodila kompletom…

Kina kaznila državne službenike jer su dopustili porodici da ima 15 djece

Kineske vlasti kaznile su nedavno 11 državnih službenika jer su jednom bračnom paru dopustili da ima 15 djece.…
Total
0
Share