Ako vas ovaj pauk ugrize, prijeti vam trajna erekcija

Banana pauk @Twitter

Tržni centar “Penny” u gradiću Krems morao je zatvoriti svoja vrata kupcima zbog posebnog pauka. Direktor ekspoziture ovog austrijskog supermarketa otkrio je osmonožnog grabežljivca u utorak rano ujutro dok je pripremao svježu robu kada je otvorio jednu od kutija za banane.

Vatrogascima je pauka opisao visokog oko desetak centimetara i crno-crvenog, zbog čega su stručnjaci razumno pretpostavili da je riječ o “banana pauku“. Pošto pauk još uvijek nije pronađen, supermarket je i dalje zatvoren, prenose lokalni mediji.

Ugriz brazilskog pauka lutalice, poznatog i kao “banana pauk”, daleko je od bezopasnog, dok je u nekim slučajevima čak i smrtonosan. Životinja je jedna od tri najotrovnije vrste pauka na svijetu. Kao nuspojavu ugriza, koji uzrokuje nepodnošljivu i široku žarku bol, žrtve ugriza su prijavile pojačano izlučivanje mokraće i sjemena, kao i prijapizam – dugotrajnu i bolnu erekciju.

Peptid Tx2-6

Naučnici su 2007. godine istraživali zašto otrov pauka može izazvati trajnu erekciju, pronašavši tada peptid Tx2-6 kao odgovoran za erektilni efekat otrova pauka. Peptid stimuliše proizvodnju supstancije cGMP (ciklički gvanozin monofosfat), što osigurava da se mišići u pe*isu opuste i olakšaju protok krvi tokom erekcije. Upravo su mnogobrojne žrtve brazilskog pauka lutalice stalno prijavljivale ekstremne erekcije.

U svom prirodnom staništu, pauci noću love svoj plijen na šumskom tlu umjesto da grade mrežu. Migratorna priroda pauka znači da se često upuštaju u urbana područja i traže tamna skrovišta u naseljenim područjima. Obično jedu insekte, druge pauke, a ponekad i veći plijen kao što su glodari, gmizavci i vodozemci.

Vezane vijesti

Bizarna smrt 35-godišnje žene: Ubila su je dva litra vode!

Nakon što je 4. jula bila na planinarenju na jezeru Freeman u Indijani, žena po imenu Ashley je…

Ovu vijest treba pročitati svako rođen prije 1970. godine

Da, svi žele da duže ostanu mladi i da se osjećaju zdravo kao u dvadesetim godinama, ali šta…

Bill Gates je procijenio opasnost od majmunskih boginja

Osnivač “Microsofta”, Bill Gates, koji često voli da komentariše aktuelne zdravstvene probleme sa kojima se suočava čovječanstvo, ne…
Total
0
Share