Fitnes stručnjak otkriva kako zaspati za samo 2 minuta

Spavanje @unsplash.com

Stručnjak za fitnes iz SAD-a govorio je o metodi koja će vam pomoći da zaspite za samo dvije minute, i to prema “tehnici” koja je razvijena u američkoj vojsci.

Justin Agustin, koji radi kao fitnes trener, rekao je svojim pratiocima na “TikToku” da je moguće zaspati za dvije minute.

Zaspati bilo kada i bilo gdje

“Ovu tehniku ​​je izmislila vojska kako bi omogućila vojnicima da zaspu bilo kada i bilo gdje – čak i na bojnom polju”, objasnio je Justin.

Kako je objasnio ovaj fitnes stručnjak, metoda uključuje potpuno opuštanje svakog dijela tijela, odnosno način kako ga “isključiti” dok ležite u krevetu.

Važno je biti uporan

“Prvo opustite mišiće čela, zatim oči, obraze, vilicu, ramena, noge…”, rekao je Justin, dodajući da se mora pratiti disanje. “Duboko udahnite, a zatim polako izdahnite”, dodao je, te nastavio:.

Zamislite da ležite u kanuu na mirnom jezeru, a iznad vas je vedro plavo nebo”.

Na kraju je najbitnija upornost primjene ove tehnike, koja zasigurno neće uspjeti prvi put. Prema Justinovim riječima, tehniku ​​brzog uspavljivanja možete savladati za šest sedmica.

Vezane vijesti

Nova studija: Moguće su dvije uzastopne infekcije “Omikronom”

Infekcija sa obje “Omikron” podvarijante virusa korona je moguća, ali rijetka. Infektivnija podvarijanta “BA.2” brzo je istisnula “originalnu”…

Pet namirnica koje ubijaju bubrege

Poznati turski doktori naveli su pet namirnica koje štete bubrezima. Prema mišljenju stručnjaka, trebali biste izbjegavati sol u…

Hollywood nas laže: Ljudska hibernacija u svemirskim putovanjima ipak nije moguća

Ljudska hibernacija tokom dugih svemirskih letova vjerovatno će biti nemoguća – u tom stanju će osoba potrošiti više…
Total
1
Share