Fitnes stručnjak otkriva kako zaspati za samo 2 minuta

Spavanje @unsplash.com

Stručnjak za fitnes iz SAD-a govorio je o metodi koja će vam pomoći da zaspite za samo dvije minute, i to prema “tehnici” koja je razvijena u američkoj vojsci.

Justin Agustin, koji radi kao fitnes trener, rekao je svojim pratiocima na “TikToku” da je moguće zaspati za dvije minute.

Zaspati bilo kada i bilo gdje

“Ovu tehniku ​​je izmislila vojska kako bi omogućila vojnicima da zaspu bilo kada i bilo gdje – čak i na bojnom polju”, objasnio je Justin.

Kako je objasnio ovaj fitnes stručnjak, metoda uključuje potpuno opuštanje svakog dijela tijela, odnosno način kako ga “isključiti” dok ležite u krevetu.

Važno je biti uporan

“Prvo opustite mišiće čela, zatim oči, obraze, vilicu, ramena, noge…”, rekao je Justin, dodajući da se mora pratiti disanje. “Duboko udahnite, a zatim polako izdahnite”, dodao je, te nastavio:.

Zamislite da ležite u kanuu na mirnom jezeru, a iznad vas je vedro plavo nebo”.

Na kraju je najbitnija upornost primjene ove tehnike, koja zasigurno neće uspjeti prvi put. Prema Justinovim riječima, tehniku ​​brzog uspavljivanja možete savladati za šest sedmica.

Vezane vijesti

Od korona virusa umrlo šest miliona ljudi, zaraženih pola milijarde

Iako je ruska invazija na susjednu Ukrajinu pandemiju virusa korona u potpunosti “gurnula” u drugi plan, važno je…

Prijeti li svijetu pandemija majmunskih boginja?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u svom najnovijem izvještaju, koji je objavljen na internet stranici ove organizacije, ne pretpostavlja…

Čip ugrađen u kičmu: Prva paralizovana osoba koja ponovo hoda

Paralizovani Italijan, čija je kičma slomljena u nesreći na motociklu, ponovo je mogao da hoda zahvaljujući čipu koji…
Total
0
Share