Fitnes stručnjak otkriva kako zaspati za samo 2 minuta

Spavanje @unsplash.com

Stručnjak za fitnes iz SAD-a govorio je o metodi koja će vam pomoći da zaspite za samo dvije minute, i to prema “tehnici” koja je razvijena u američkoj vojsci.

Justin Agustin, koji radi kao fitnes trener, rekao je svojim pratiocima na “TikToku” da je moguće zaspati za dvije minute.

Zaspati bilo kada i bilo gdje

“Ovu tehniku ​​je izmislila vojska kako bi omogućila vojnicima da zaspu bilo kada i bilo gdje – čak i na bojnom polju”, objasnio je Justin.

Kako je objasnio ovaj fitnes stručnjak, metoda uključuje potpuno opuštanje svakog dijela tijela, odnosno način kako ga “isključiti” dok ležite u krevetu.

Važno je biti uporan

“Prvo opustite mišiće čela, zatim oči, obraze, vilicu, ramena, noge…”, rekao je Justin, dodajući da se mora pratiti disanje. “Duboko udahnite, a zatim polako izdahnite”, dodao je, te nastavio:.

Zamislite da ležite u kanuu na mirnom jezeru, a iznad vas je vedro plavo nebo”.

Na kraju je najbitnija upornost primjene ove tehnike, koja zasigurno neće uspjeti prvi put. Prema Justinovim riječima, tehniku ​​brzog uspavljivanja možete savladati za šest sedmica.

Vezane vijesti

Koliko dugo se maske “N95” mogu koristiti da bi štitile od virusa

Zaštitna maska “N95” može se koristiti za zaštitu od “SARS-CoV-2” virusa nakon najmanje 25 ciklusa dezinfekcije, navedeno je…

Neurolozi objasnili zašto je golicanje opasno za djecu

Dijete ne dobija pozitivne emocije od golicanja, a smijeh je samo refleksna reakcija, navode neurolozi. Golicanje sužava krvne…

Obratite pažnju na položaj tijela kada pijete lijekove, evo i zašto

Brzina rastvaranja tableta u ljudskom tijelu može značajno varirati ovisno o položaju u kome se ono nalazi, objavila…
Total
1
Share