Otkrivena vrsta seksa koja poboljšava san

Spavanje @unsplash.com

U rezultatima studije koju je predstavio “Journal of Sleep Research”, navodi se da su naučnici sa Univerziteta Groningen u Holandiji otkrili da se*s sa partnerom, usljed kojeg je postignut orgazam, blagotvorno utiče na san.

U istraživanju je učestvovalo 256 osoba koje su prije početka eksperimenta ispunile upitnik o svom stavu prema se*su prije spavanja. Zatim su dvije sedmice vodili posebno prilagođene dnevnike.

Posebno među muškarcima

Rezultati su pokazali da i muškarci i žene percipiraju se*s i mas*urbaciju uz orgazam kao faktor za poboljšanje kvalitete sna. Nedostatak orgazma je, s druge strane, povezan sa lošim snom, posebno među muškarcima.

Analiza dnevničkih zapisa pokazala je da je samo se*s sa partnerom uz orgazam povezan sa poboljšanim kvalitetom sna. Se*sualna aktivnost bez orgazma i mas*urbacija sa ili bez orgazma nisu imali pozitivan učinak na san.

Vezane vijesti

Koje su najopasnije godine i za muškarce i za žene

Naučnici su sproveli zanimljivu studiju u kojoj su utvrdili koje je to najopasnije životno doba i za muškarce…

Čovjek je “čuo Boga” nakon što je uzeo lijekove za upalu pluća

Rijetko kada čitamo informacije koje dolaze uz lijek, odnosno moguće nuspojave koje može izazvati. Međutim, jedan je pacijent…

Nova hit dijeta: Japansko čudo za brze rezultate

Predstavljamo vam japansko čudo – dijeta koja traje tačno dvije sedmice. Postoji nekoliko pravila kojih se morate pridržavati…
Total
0
Share