Postoji skrivena opasnost postavljanja magneta na frižider

Magneti na frižideru @pixabay.com

Gotovo da nema domova u kojima nema magneta pričvršćenih za frižider. Obično se donose kao poklon iz inostranstva ili sa određenih događaja, a sve nas podsjećaju na lijepa iskustva i živopisne emocije.

Međutim, pokazalo se da postavljanje magneta na frižider može uzrokovati nepopravljivu štetu na hranu, ali i ljudski organizam koja je zaista opasna.

Frižider je uređaj koji je dio našeg kuhinjskog namještaja već generacijama. Mnogi ga mijenjaju izuzetno rijetko. Međutim, magneti koji su pričvršćeni za njegova vrata mogu stvoriti biopolje, što zauzvrat negativno utiče na hranu unutar uređaja.

Nepopravljiva šteta

Osim toga, ako je vaš frižider obložen sa mnogo magneta, to može nanijeti nepopravljivu štetu zdravlju, posebno onima koji pate od srčanih problema ili imaju pejsmejker.

Također, u nekim modelima frižidera, izmjenjivači topline su postavljeni na bočne zidove. Ako je suprotna strana prekrivena magnetima, neće doći do odvajanja topline, odnosno efikasnog rada uređaja.

Zbog svega navedenog dizajneri interijera predlažu postavljanje magneta po cijelom stanu ili kući, umjesto samo na jedno “omiljeno mjesto” u kuhinji.

Vezane vijesti

Četiri bolesti zbog kojih ne smijete jesti banane

Konzumiranje banana jača imuni sistem i smanjuje nivo stresa. Međutim, uprkos svim pozitivnim svojstvima, banane imaju i neke…

Zašto kašljemo i kada više nismo bolesni?

Kašalj nakon bolesti, koji se još naziva i postinfektivni kašalj, javlja se nakon infekcija gornjih disajnih puteva. Obično…

Doktor objasnio da li uska odjeća šteti genitalijama

Nošenje uske odjeće može poremetiti funkcije reproduktivnog sistema, izjavio je poznati ruski doktor Dmitrij Sobolev, dodajući da ne…
Total
0
Share