Riječi stručnjaka: “Omikron” vakcina – da ili ne?

Anthony Fauci @YouTube

Vakcina koja je posebno usmjerena na varijantu “Omikron” bila bi “razborita”, čak i ako na kraju možda neće biti neophodna, kazao je dr. Anthony Fauci.

“Naravno da smo imali barem jedan specifičan podsticaj za novu vakcinu protiv ‘Omikrona‘. Možda nam neće trebati, ali mislim da je razborito da se barem pripremimo za mogućnost da će to biti opcija s kojom ćemo se morati nositi”, kazao je američki epidemiolog Anthony Fauci za “MSNBC“.

Dok se većina Amerikanaca još uvijek suočava s velikim brojem infekcija “Omikronom”, iako se broj slučajeva smanjuje u nekim saveznim državama, Fauci je rekao da se na kraju nada da će se stvoriti dovoljan imunitet da spriječi nove talase kao što su talasi četiri ili pet.

Moramo živjeti sa virusom

“Ne mislim da ćemo ovo gledati do u nedogled“, rekao je, dodajući da je iskorijenjivanje virusa korona malo vjerovatno.

Kompanija “Pfizer” je najavila da će uskoro započeti sa testiranjem volontera na vakcinu “Omikron”. U istraživanje će se uključiti i određeni broj volontera koji nisu bili vakcinisani tokom pandemije.

Vezane vijesti

Misterija riješena: Otkriveno zašto ne možemo zaspati ako nismo umotani

Svi znamo da i u vrućim noćima deka mora biti na nama kako bismo mogli mirno spavati. Pitate…

Pojavila se nova varijanta virusa korona

U Izraelu se pojavila dosad nepoznata varijanta virusa korona koja kombinuje omikronske tipove “BA.1” i “BA.2”, ali izgleda…

I to je moguće: Grad u kome je vakcinisano čak 104% stanovništva

Dok pojedine evropske države preduzimaju očajne korake da povećaju stopu vakcinacije svojih građana protiv virusa korona, u jednom…
Total
15
Share