Švicarski “antivakseri” se namjerno zaražavaju COVID-om!?

Vakcinacija @freepik.com

Švicarske vlasti pozivaju ljude da se ne izlažu namjernoj zarazi virusom Covid-19 i upozoravaju da je to nezakonito i kažnjivo do 5 godina zatvora.

Naime, kako prenosi švicarska javna televizija, poziv dolazi nakon što je nekoliko osoba koje su odbile da se vakcinišu protiv Covid-a 19 odlučilo da se “dobrovoljno zaraze” bolešću, kako bi dobili barem privremeni “zeleni certifikat”.

Međutim, iz Uprave za javno zdravstvo Švicarske kažu da su takve mjere ne samo nezakonite, već i opasne.

“Ovo pomaže da se ubrza širenje virusa i pogorša pandemija. Mi tjeramo ljude da rizikuju za svoju porodicu, rođake i društvo“, rekao je ženevski doktor Aglaé Tardin.

Opasan poziv na društvenim mrežama

Razlog ovakvom razvoju događaja jeste i činjenica da se na društvenim mrežama širom Švicarske poziva sve više ljudi koji žele da se “dobrovoljno zaraze”.

“Ne možemo ništa kontrolisati u slučaju infekcije Covid-19. Osim toga, rizik od miokarditisa je 10 puta veći kod oboljelih nego kod onih koji su vakcinisani. Vakcina je siguran proizvod”, kazao je dr Tardin.

Vezane vijesti

Upoznajte voće koje smanjuje rizik od gojaznosti

Stručnjaci ističu da voće ima brojne prednosti za ljudski organizam, a jedna od njih je i smanjivanje rizika…

Doktorica upozorila zašto je opasno “cijediti” akne

Pojava bubuljica može naštetiti zdravlju tijela, navodi poznata ruska kozmetičarka, dermatologinja i doktorica specijalista, Olga Ovanesova. Prema njenim…

Koje je najzdravije jelo za doručak

Iako svi počinjemo novi dan na različite načine, stručnjaci smatraju da je jako važno odabrati doručak koji će…
Total
1
Share