Švicarski “antivakseri” se namjerno zaražavaju COVID-om!?

Vakcinacija @freepik.com

Švicarske vlasti pozivaju ljude da se ne izlažu namjernoj zarazi virusom Covid-19 i upozoravaju da je to nezakonito i kažnjivo do 5 godina zatvora.

Naime, kako prenosi švicarska javna televizija, poziv dolazi nakon što je nekoliko osoba koje su odbile da se vakcinišu protiv Covid-a 19 odlučilo da se “dobrovoljno zaraze” bolešću, kako bi dobili barem privremeni “zeleni certifikat”.

Međutim, iz Uprave za javno zdravstvo Švicarske kažu da su takve mjere ne samo nezakonite, već i opasne.

“Ovo pomaže da se ubrza širenje virusa i pogorša pandemija. Mi tjeramo ljude da rizikuju za svoju porodicu, rođake i društvo“, rekao je ženevski doktor Aglaé Tardin.

Opasan poziv na društvenim mrežama

Razlog ovakvom razvoju događaja jeste i činjenica da se na društvenim mrežama širom Švicarske poziva sve više ljudi koji žele da se “dobrovoljno zaraze”.

“Ne možemo ništa kontrolisati u slučaju infekcije Covid-19. Osim toga, rizik od miokarditisa je 10 puta veći kod oboljelih nego kod onih koji su vakcinisani. Vakcina je siguran proizvod”, kazao je dr Tardin.

Vezane vijesti

Zaštitna maska koja svijetli pri kontaktu sa virusom korona

Istraživači s japanskog Kyoto Univerziteta uspjeli su napraviti zaštitnu medicinsku masku koja svijetli u slučaju kontakta sa virusom…

Kako koristiti rakiju kao lijek?

Teško da postoji stanovnik Balkana koji nije čuo za rakiju. Tradicionalna žestoka pića prisutna su na trpezi gotovo…

Proizvođači hrane i pića dodaju više šećera u svoje proizvode

Hrana i pića postali su slađi tokom protekle decenije, pokazalo je istraživanje naučnika sa australijskog Univerziteta Deakin, objavljeno…
Total
1
Share