Upozorenje iz “AstraZenece”: Ne možemo vakcinisati svijet svakih 6 mjeseci

Andrew Pollard @YouTube

Andrew Pollard, jedan od tvoraca vakcine protiv virusa korona “Oxford i AstraZeneca”, rekao je da su dodatne doze dvaput godišnje jednostavno “neodržive”.

U intervjuu za britanski “Telegraph“, objavljenom danas, Pollard je kazao da “ne možemo vakcinisati planetu svakih šest mjeseci“.

Pravilan odabir ljudi

Pollard, koji je također na čelu “Zajedničkog odbora za vakcinaciju i imunizaciju” Ujedinjenog Kraljevstva, naglasio je da bi fokus na dopunskim dozama trebao biti na ranjivim grupama, a ne na svima starijima od 12 godina.

“Potrebno je više podataka da bi se utvrdilo ‘da li, kada i kako često‘ će ugroženim ljudima biti potrebne dodatne doze“, rekao je.

Dodatni dokazi

Naučnik je doveo u pitanje potrebu za četvrtom dozom vakcine protiv Covid-19, rekavši da su ovdje potrebni dodatni dokazi prije nego što kampanje počnu.

Izrael je već počeo sa uvođenjem četvrte doze vakcine, nudeći je od ponedjeljka svim medicinskim radnicima i osobama starijim od 60 godina. Krajem decembra, njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach rekao je za javnu televiziju “ZDF” da će i Nijemcima biti potrebna četvrta doza.

Ima li kraja!? Izrael želi uvesti i četvrtu dozu vakcine

“Moramo se svi zaraziti”

Još uvijek postoji optimistična nota u intervjuu Andrewa Pollarda. Prema njegovim riječima, najgore je iza nas i svijet “samo mora preživjeti zimu”.

“U jednom trenutku, svijet treba da se otvori. Kada se to dogodi, nastupiće period zaraze, tako da zima vjerovatno nije najbolje vrijeme”, rekao je on.

Zaključio je oštrim upozorenjem na opasne posljedice dezinformacija o vakcinama, ističući da čak i “nenamjerni” komentari političara mogu izazvati haos.

Vezane vijesti

Otkriveno zašto umiru vakcinisani ljudi koji se zaraze koronavirusom

Njemački istraživači sa Univerziteta u Augsburgu, Univerziteta u Dusseldorfu i Tehničkog univerziteta u Dresdenu otkrili su da su…

Koju hranu nije preporučeno jesti ako imate COVID-19

Terapeutkinja-nutricionistkinja i kandidatkinja medicinskih nauka, Ekaterina Burljajeva, istakla je proizvode koji se ne preporučuju osobama zaraženim virusom korona.…

Zaraženi “Omikronom” ne bi smjeli piti kafu?

Osobe koje su oboljele od novog soja “Covid-19” ne bi smjele piti kafu. Za sve one koji su…
Total
14
Share