Voda od skuhane banane učiniće nevjerovatnu stvar vašem tijelu

Banane @unsplash.com

Količina stresa u našem životu, kojeg je, priznajmo, svakim danom, mjesecom ili godinom života sve više i više, dovodi do toga da ponekad ne možemo dovoljno spavati. Upravo ovaj poremećaj u nervnom sistemu često dovodi do nesanice.

Već odranije je poznato da su banane bogate magnezijumom, koji je prema savjetima stručnjaka veoma koristan za zdrav san. S druge strane, cimet kontroliše nivo šećera u krvi.

Dakle, sve što treba da uradite jeste da pripremite napitak koristeći ova dva sastojka.

Sastojci:

Priprema

Odrežite oba kraja banane (vrh i rep). Potopite bananu u šerpu vode. Ako imate mineralnu voda ili gaziranu vodu, tim bolje. Sve kuhajte oko 10 minuta.

Na kraju sve procijedite da bi ste dobili napitak, u koju dodajte malo cimeta. Ukoliko želite više slatkastiji okus, dodajte i malo stevije, koja inače pomaže u stabilizaciji nivoa šećera u krvi prije spavanja.

Pripremljeni napitak će učiniti vaš san boljim!

Vezane vijesti

Obični komarci postali otporni na insekticide, postali smo ranjiviji na virus Zapadnog Nila

Obični komarac prisutan u Evropi razvio je snažnu otpornost na insekticide, pokazalo je nedavno istraživanje Instituta za tropsku…

Povrće koje ubrzava mršavljenje

Jantarna kiselina, kojom obiluju određene povrtlarske kulture, ubrzava metabolizam i djeluje kao prirodni energetski stimulans koji pomaže da…

Koju je kafu bolje piti – instant ili mljevenu?

Ljubitelji kafe ponekad skuhaju verziju ovog napitka u prahu jer nemaju vremena ili prilike za pripremu prave kafe.…
Total
0
Share