Amerikanac Reid je konačno zapjevao sevdalinku ispod Starog mosta

Justus Reid u Mostaru @Facebook

Nakon što je, iz samo njemu poznatog razloga, počeo učiti da svira i pjeva pjesme sa područja država bivše Jugoslavije, Amerikanac Justus Reid postao je viralno poznat nakon što je na društvenim mrežama počeo objavljivati svoje “muzičke obrade” s naših prostora.

Reid inače živi u Rapid Cityju, u američkoj saveznoj državi Južna Dakota, te nema balkanskih korjena. Nakon svakodnevno završenog posla u nacionalnoj gardi, ostatak vremena posvećuje svom TikTok profilu na kojem ga prate hilajde obožavatelja sa prostora cijelog Balkana.

Selim se na Balkan

Međutim, nedavno je objavio da je dao otkaz, prodao kuću i najavio da se želi preseliti na Balkan.

“U julu počinjem turneju. Počinjem sa Srbijom, a posjetiću i Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

Reidu se konačno ispunila želja, te ga je nakon brojnih vlastitih prepjeva bh. sevdalinki, pogotovo onih koje imaju veze sa Mostarom, proteklih dana kamera zabilježila kako pjeva ispod Starog mosta.

Video: Facebook

Vezane vijesti

Adele sa “pištoljem” u ruci: “Ako bacite nešto na mene, ubiću vas!”

Britanska pjevačica Adele osudila je sa bine, na nastupu u Caesars Palaceu u Las Vegasu, obožavatelje koji na…

Saobraćajna nesreća Dženana Lončarevića, prevrnuo se u automobilu

Poznati srbijanski pop pjevač Dženan Lončarević imao je jučer saobraćajnu nesreću na autoputu u Crnoj Gori, u mjestu Mrki…

Umro je kompozitor pjesme “El Condor Pasa”

Argentinski muzičar i kompozitor Horhe Milchberg, koji se šezdesetih godina prošlog vijeka proslavio adaptacijom i snimanjem numere “El…
Total
0
Share