“Helikopter, helikopter…”: Amerikanci o Fazliji, pjevaču iz Bosne i ljubitelju žena

Fadil Fazlija @YouTube

Društvena mreža “TikTok” već odavno je kolijevka mnogih viralnih video sadržaja, te vjerovatno jedino mjesto na svijetu gdje običan i jednostavan video može postati društveni fenomen.

Potpuno nova video aplikacija, koja je zarazila ovu društvenu mrežu, prema navodima medija u SADsadrži bosansku melodiju u kombinaciji s pomalo zbrkanim riječima“.

Pjesma naziva “Helikopter, helikopter” aktuelni je trend na “TikToku” i mnogi korisnici je dijele uz svoje video sadržaje, a među njima se nalaze čak i najpoznatije svjetske “celebrity” osobe.

Ono što najviše zbunjuje korisnike ove društvene mreže, jeste činjenica da su mnogi od njih još uvijek zbunjeni zašto je baš ta pjesma postala globalni trend.

Iznenadna popularnost nepoznate pjesme

Mediji u SAD su istražili porijeklo ove popularne pjesme, pa su i oni konačno saznali da je njen izvođač (Fadil) Fazlija, pjevač iz Bosne i Hercegovine. Iako je pjesma postavljena na YouTube još 2015. godine, nije bila toliko omiljena među slušaocima. Međutim, sada je postala viralni hit.

Ukratko, pjesma “Helikopter, helikopter” pokazuje ljubav i naklonost pjevača prema lijepoj ženi, na način da šalje helikopter natovaren novcem kojeg baca iz letjelice, a sve kako bi dobio priliku da se ona zaljubi u njega.

Milionski pregledi

Bez sumnje, “pjesma je prilično simbolična u smislu teksta“, navode američki mediji.

Do sada je video (Fadila) Fazlije na YouTubeu pregledan više od sedam miliona puta, dok je njegova pjesma koja se koristi na “TikToku” pogledana preko 42 miliona puta.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Ukrajina će sljedeće godine biti domaćin Evrovizije u Mariupolju”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozdravio je sinoćnju pobjedu ukrajinske grupe “Kalush Orchestra” na Evroviziji. “Naša hrabrost impresionira svijet,…

“Gdje je Britney?”: Skandal na vjenčanju pjevačice, uhapšen njen bivši muž

Britney Spears se u četvrtak udala za Sama Asgharija nakon pet godina veze, ali je događaj obilježio skandal,…

Legendarni Carlos Santana se onesvijestio na bini tokom koncerta

Legendarni američki gitarista Carlos Santana pao je u nesvijest na bini tokom koncerta na otvorenom u blizini Detroita…
Total
1
Share