Muški glas sa “Latvijske TV” prevodio koncert grupe “Depeche Mode”

Depeche Mode @YouTube

“Latvijska državna televizija” odlučila je da simultano prevodi koncert poznatog britanskog benda “Depeche Mode”, time ozbiljno naljutivši svoju publiku.

Snimak objavljen na društvenim mrežama prikazuje izvođenje poznate pjesme “Enjoy the Silence” od strane ove grupe, dok se istovremeno tekst pjesme prevodio na latvijski jezik, na način da je muški glas s vremena na vrijeme izgovarao prevod teksta pjesme.

Mnogi korisnici društvenih mreža bili su ljuti i zbunjeni.

“Sve ste pokvarili”

“Nevjerovatno užasno, ‘LTV’ prevodi koncert ‘Depeche Modea‘ na latvijski dok publika zajedno pjeva ‘Enjoy The Silence‘. Možete, naravno, zaštititi latvijski jezik, ali…”, navedeno je u jednoj objavi na “Twitteru”.

“Želio sam da slušam odličan koncert. Ali vidio sam i čuo sam prevod. Zašto morate sve da pokvarite“, žalio se drugi korisnik “Twittera”.

Zakonom propisana upotreba jezika

Video: Twitter

Pošle godine je Latvija donijela ukaz prema kojem je Propisana obaveza upotrebe i čuvanja latvijskog jezika i kulture kroz vjekove kao trajne osnove države.

Vezane vijesti

“Ukrajina će sljedeće godine biti domaćin Evrovizije u Mariupolju”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozdravio je sinoćnju pobjedu ukrajinske grupe “Kalush Orchestra” na Evroviziji. “Naša hrabrost impresionira svijet,…

Madonna podržala Ukrajinu i pokazala Putinu srednji prst

Američka pjevačica Madonna nije ostala po strani po pitanju rata koji je Ruska Federacija pokrenula protiv Ukrajine. Zvijezda…

Velika Britanija i Ukrajina zajedno će biti domaćini “Evrovizije 2023”

Iako je naredno takmičenje za najbolju pjesmu Evrovizije trebalo biti održano u Ukrajini, ono će se ipak održati…
Total
2
Share