Muški glas sa “Latvijske TV” prevodio koncert grupe “Depeche Mode”

Depeche Mode @YouTube

“Latvijska državna televizija” odlučila je da simultano prevodi koncert poznatog britanskog benda “Depeche Mode”, time ozbiljno naljutivši svoju publiku.

Snimak objavljen na društvenim mrežama prikazuje izvođenje poznate pjesme “Enjoy the Silence” od strane ove grupe, dok se istovremeno tekst pjesme prevodio na latvijski jezik, na način da je muški glas s vremena na vrijeme izgovarao prevod teksta pjesme.

Mnogi korisnici društvenih mreža bili su ljuti i zbunjeni.

“Sve ste pokvarili”

“Nevjerovatno užasno, ‘LTV’ prevodi koncert ‘Depeche Modea‘ na latvijski dok publika zajedno pjeva ‘Enjoy The Silence‘. Možete, naravno, zaštititi latvijski jezik, ali…”, navedeno je u jednoj objavi na “Twitteru”.

“Želio sam da slušam odličan koncert. Ali vidio sam i čuo sam prevod. Zašto morate sve da pokvarite“, žalio se drugi korisnik “Twittera”.

Zakonom propisana upotreba jezika

Video: Twitter

Pošle godine je Latvija donijela ukaz prema kojem je Propisana obaveza upotrebe i čuvanja latvijskog jezika i kulture kroz vjekove kao trajne osnove države.

Vezane vijesti

Četvero ranjenih u pucnjavi nakon koncerta Justina Biebera

Pripremajući se za “Super Bowl” u nedjelju, superzvijezda Justin Bieber održao je koncert sa zvijezdama u Kaliforniji u…

“Gdje je Britney?”: Skandal na vjenčanju pjevačice, uhapšen njen bivši muž

Britney Spears se u četvrtak udala za Sama Asgharija nakon pet godina veze, ali je događaj obilježio skandal,…

Bono Vox održao koncert na stanici metroa u Kijevu

Irski kantautor Bono Vox, iz rock grupe “U2”, stigao je danas u Kijev i trenutno održava koncert na…
Total
2
Share