Muški glas sa “Latvijske TV” prevodio koncert grupe “Depeche Mode”

Depeche Mode @YouTube

“Latvijska državna televizija” odlučila je da simultano prevodi koncert poznatog britanskog benda “Depeche Mode”, time ozbiljno naljutivši svoju publiku.

Snimak objavljen na društvenim mrežama prikazuje izvođenje poznate pjesme “Enjoy the Silence” od strane ove grupe, dok se istovremeno tekst pjesme prevodio na latvijski jezik, na način da je muški glas s vremena na vrijeme izgovarao prevod teksta pjesme.

Mnogi korisnici društvenih mreža bili su ljuti i zbunjeni.

“Sve ste pokvarili”

“Nevjerovatno užasno, ‘LTV’ prevodi koncert ‘Depeche Modea‘ na latvijski dok publika zajedno pjeva ‘Enjoy The Silence‘. Možete, naravno, zaštititi latvijski jezik, ali…”, navedeno je u jednoj objavi na “Twitteru”.

“Želio sam da slušam odličan koncert. Ali vidio sam i čuo sam prevod. Zašto morate sve da pokvarite“, žalio se drugi korisnik “Twittera”.

Zakonom propisana upotreba jezika

Video: Twitter

Pošle godine je Latvija donijela ukaz prema kojem je Propisana obaveza upotrebe i čuvanja latvijskog jezika i kulture kroz vjekove kao trajne osnove države.

Vezane vijesti

“Helikopter, helikopter…”: Amerikanci o Fazliji, pjevaču iz Bosne i ljubitelju žena

Društvena mreža “TikTok” već odavno je kolijevka mnogih viralnih video sadržaja, te vjerovatno jedino mjesto na svijetu gdje…

Legendarni Carlos Santana se onesvijestio na bini tokom koncerta

Legendarni američki gitarista Carlos Santana pao je u nesvijest na bini tokom koncerta na otvorenom u blizini Detroita…

Ogromno interesovanje za Stinga, iako je najjeftinija karta čak 69 KM

Iako nas velika svjetska pjevačka imena već godinama zaobilaze, jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice ipak će održati…
Total
2
Share