Shakira izbjegla osmogodišnju zatvorsku kaznu

Shakira Isabel Mebarak Ripoll @YouTube

Kolumbijska zvijezda Shakira postigla je u ponedjeljak dogovor sa tužiocima kako bi izbjegla suđenje u Barceloni zbog optužbi da nije platila 14,5 miliona eura poreza na dohodak iz Španije u periodu između 2012. i 2014. godine, prenosi “Reuters”.

U sklopu sporazuma prihvatila je sve optužbe i kaznu od 50% dugovanja, što je oko 7,3 miliona eura. Pjevačica je prihvatila i još jednu novčanu kaznu od 438.000 eura kako bi izbjegla trogodišnju zatvorsku kaznu, rekao je sudija na prvom saslušanju.

Priznala utaju poreza

“Da li priznajete činjenice i poštujete li nove sankcije koje su zatražene?”, upitao je sudija Jose Manuel del Amo Sanchez. “Da”, odgovorila je Shakira.

Odjevena u ružičasto odijelo, odgovarajuću ružičastu torbu i naočare za sunce, stigla je nekoliko minuta prije 10 sati po lokalnom vremenu, u pratnji svojih advokata, usred medijske pomame.

Podsjetimo, iako je u četvrtak uveče Shakira osvojila dvije “Latin Grammy” nagrade u Sevilji, dugi niz godina se suočavala sa istragama u vezi sa poreskim prevarama u Španiji. Tužilaštvo je tražilo kaznu i do osam godina zatvora.

Vezane vijesti

Najslušanija pjesma u Hrvatskoj je zapravo “Zlatnik” iz Srbije

Popularna video mreža YouTube na svojoj naslovnoj stranici uvijek pokazuje koji je video sadržaj najgledaniji u državi iz…

Poznati reper ubijen neposredno prije koncerta

Jedan od najpoznatijih južnoafričkih repera, Kiernan Forbes, poznat kao AKA, ubijen je iz vatrenog oružja u Durbanu, u…

Umro je Toto Cutugno, pobjednik Eurosonga u Jugoslaviji: “Insieme: 1992”

Poznati italijanski pjevač i kompozitor Toto Cutugno umro je danas u 80. godini života, prenosi agencija “ANSA”. Bio…
Total
0
Share