Britanski tabloid uputio izvinjenje Meghan Markle na naslovnoj strani

Meghan Markle @YouTube

Britanski tabloid “The Mail on Sunday” priznao je konačan poraz u dugotrajnoj pravnoj bitci sa suprugom princa Harryija, Meghan Markle.

Dan ranije, 26. decembra, tabloid je u svom štampanom izdanju na naslovnoj strani posebno istakao izvinjenje zbog kršenja privatnosti vojvotkinje od Susse*a iz februara 2019. godine, objavljujući tada odlomke iz pisma Meganinom ocu Theomasu Marklu nakon njenog vjenčanja sa unukom britanske kraljice.

Visoki sud u Londonu presudio je da je Meghan Markle dobila tužbu za kršenje autorskih prava protiv “Associated Newspapersa” zbog objavljivanja članaka u “The Mail on Sunday” i “The Mail Online”. Istovremeno, napominje se da je između holdinga kompanija i vojvotkinje postignut dogovor o finansijskoj nadoknadi.

Prema medijskim navodima, Markle će dobiti skoro 1,7 miliona dolara odštete, čime će isplatiti 90% njenih sudskih troškova protiv britanskog izdavača.

Vezane vijesti

“Za razliku od Hrvatske, Srbija nikada neće zabranjivati muziku”

Nakon što je gradonačelnik hrvatskog grada Pula, Filip Zoričić, nedavno zabranio nastupe poznatih srbijanskih pjevača, u sve se…

Kupio kuću: Bivši suprug Kim Kardashian “stigao” u komšiluk

Američki Reper Kanye West, koji je zvanično promijenio ime u Ye nakon sudske presude, kupio je novu kuću.…

Pjevačica neprepoznatljiva nakon operacije, smršala 90 kilograma

Koliko treba biti uporan u životu, ali i poraditi na svom fizičkom izgledu nakon ne baš dobronamjernih i…
Total
1
Share