Britanski tabloid uputio izvinjenje Meghan Markle na naslovnoj strani

Meghan Markle @YouTube

Britanski tabloid “The Mail on Sunday” priznao je konačan poraz u dugotrajnoj pravnoj bitci sa suprugom princa Harryija, Meghan Markle.

Dan ranije, 26. decembra, tabloid je u svom štampanom izdanju na naslovnoj strani posebno istakao izvinjenje zbog kršenja privatnosti vojvotkinje od Susse*a iz februara 2019. godine, objavljujući tada odlomke iz pisma Meganinom ocu Theomasu Marklu nakon njenog vjenčanja sa unukom britanske kraljice.

Visoki sud u Londonu presudio je da je Meghan Markle dobila tužbu za kršenje autorskih prava protiv “Associated Newspapersa” zbog objavljivanja članaka u “The Mail on Sunday” i “The Mail Online”. Istovremeno, napominje se da je između holdinga kompanija i vojvotkinje postignut dogovor o finansijskoj nadoknadi.

Prema medijskim navodima, Markle će dobiti skoro 1,7 miliona dolara odštete, čime će isplatiti 90% njenih sudskih troškova protiv britanskog izdavača.

Vezane vijesti

Karleuša zajedno sa Vesićem mazila spomenik Stefanu Nemanji

Javnost u susjednoj Srbiji ovih dana je izuzetno zainteresovana za pjevačicu Jelenu Karleušu, koja je izgleda odlučila ući…

Treći najskuplji razvod na svijetu: “Gospodin Google” traži novu ljubav

Nakon razvoda braka Jeffa Bezosa (Amazon) i Billa Gatesa (Microsoft), ovo bi mogao biti treći najskuplji razvod na…

Crkva nije željela sahraniti Kiku zbog medijskih navoda o samoubistvu!?

Koliko mediji zapravo mogu doprinjeti negativnoj percepciji dijela javnosti, u ovom slučaju Srpske pravoslavne crkve, možda najbolje pokazuje…
Total
1
Share