Britanski tabloid uputio izvinjenje Meghan Markle na naslovnoj strani

Meghan Markle @YouTube

Britanski tabloid “The Mail on Sunday” priznao je konačan poraz u dugotrajnoj pravnoj bitci sa suprugom princa Harryija, Meghan Markle.

Dan ranije, 26. decembra, tabloid je u svom štampanom izdanju na naslovnoj strani posebno istakao izvinjenje zbog kršenja privatnosti vojvotkinje od Susse*a iz februara 2019. godine, objavljujući tada odlomke iz pisma Meganinom ocu Theomasu Marklu nakon njenog vjenčanja sa unukom britanske kraljice.

Visoki sud u Londonu presudio je da je Meghan Markle dobila tužbu za kršenje autorskih prava protiv “Associated Newspapersa” zbog objavljivanja članaka u “The Mail on Sunday” i “The Mail Online”. Istovremeno, napominje se da je između holdinga kompanija i vojvotkinje postignut dogovor o finansijskoj nadoknadi.

Prema medijskim navodima, Markle će dobiti skoro 1,7 miliona dolara odštete, čime će isplatiti 90% njenih sudskih troškova protiv britanskog izdavača.

Vezane vijesti

Da li su se Kate Middleton i princ William rastali, jedan detalj ih je “izdao”

O odnosu Kate Middleton i princa Williama u posljednje vrijeme sve se više govori u medijima. Gotovo da…

Život pored Shakirine kuće: Piqueovi roditelji se žale na stalne zabave u njenoj kući

Roditelji Gerarda Piquéa, koji žive u susjedstvu Shakire, žale se na neprestane zabave u kući njihove bivše snahe,…

Srbijanska starleta uplašila fanove “vanzemaljskim obrvama”

Soraja Vučelić, najpoznatija srbijanska starleta, gostovala je sinoć na koncertu srbijanske pjevačice Ane Nikolić u Zagrebu. I sve…
Total
0
Share