Hrana kraljice Elizabete se “propušta kroz zrake” prije posluživanja

Kraljica Elizabeta II @YouTube

Kraljevski kuhar otkrio je nedavno manje poznate tajne o tome kako izgleda raditi i kuhati za kraljicu Elizabetu II.

Graham Tinsley, koji je kuhao za “kraljicu Ujedinjenog kraljevstva” u nekoliko navrata, otkrio je u intervjuu za britanski magazin “Hello” da na državničkim večerama, prije nego što hrana na tanjiru stigne do kraljice, mora biti podvrgnuŧa “rendgenskim zrakama“.

Sve se provjerava, od ljudi do opreme

Prema riječima velškog kuhara, mjere sigurnosti su izuzetno stroge kada kraljica večera sa drugim važnim političkim ili javnim ličnosŧima.

“Kada kuhamo samo za kraljevsku porodicu, mjere i nisu tako stroge. Ali kada moramo pripremati banket za šefove država, obavezno se svo osoblje dvorca mora javiti na sigurnosni razgovor u policijsku stanicu”, kazao je Tinsley.

“Nakon toga moramo svu hranu, lonce, noževe i svu kuhinjsku opremu ‘provjeriti’ rendgenskim aparatom. Neki banketi čak imaju i kodna imena kako bi zaštiŧili svoju sigurnost”, dodao je.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Crkva nije željela sahraniti Kiku zbog medijskih navoda o samoubistvu!?

Koliko mediji zapravo mogu doprinjeti negativnoj percepciji dijela javnosti, u ovom slučaju Srpske pravoslavne crkve, možda najbolje pokazuje…

Pjevačica neprepoznatljiva nakon operacije, smršala 90 kilograma

Koliko treba biti uporan u životu, ali i poraditi na svom fizičkom izgledu nakon ne baš dobronamjernih i…

Karleuša zajedno sa Vesićem mazila spomenik Stefanu Nemanji

Javnost u susjednoj Srbiji ovih dana je izuzetno zainteresovana za pjevačicu Jelenu Karleušu, koja je izgleda odlučila ući…
Total
0
Share