Facebook konačno pokreće korisničku podršku uživo

Facebook korisnička “chat” podrška @Facebook

Po prvi put u svojoj historiji, “Meta”, matična kompanija društvene mreže Facebook, nekima od svojih korisnika ponudiće korisničku podršku uživo.

U korisničkoj podršci, svojim, kako ih naziva, “proizvođačima” sadržaja na “Meta” društvenim mrežama Facebook i Instagram, pomagaće iskusne osobe iz ove oblasti koje će nastojati odgovoriti na sva pitanja, ali za sada samo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kada bude pokrenuta globalno, Facebook će putem aplikacije pokrenuti sistem za traženje pomoći na engleskom jeziku za “proizvođače” sadržaja kojima je zabranjen pristup društvenim mrežama “kršenjem smjernica zajednice” ili kojima je zabranjen pristup svom profilu zbog “sumnjivih aktivnosti”.

Prema najavi iz samog Facebooka, fokus će biti na pomaganju “proizvođačima” sadržaja kojima je “isključen” profil kako bi vratili kontrolu nad svojim podacima.

Dugo očekivana opcija

Ovo je prvi put da je Facebook pružio bilo kakvu uslugu za svoje korisnike uživo, umjesto da je kao do sada prosljeđuje svojim moderatorima putem “algoritama“.

Iz “Mete” navode da će se nakon SAD ovaj program naredne godine proširiti na dodatnih 27 država, sa ciljem da svoje platforme, Facebook i Instagram, učine što više sigurnijim.

Vezane vijesti

“Tihi” odlazak kineskih IT kompanija iz Rusije

Određeni broj kineskih IT kompanija, bez zvaničnih izjava, prestaje sa radom u Rusiji zbog uvedenih sankcija, uprkos pozivima…

Ponovo u modi: Rast prodaje CD-ova prvi put u posljednih 20 godina

Prvi put u posljednjih 17 godina prodaja CD-ova je porasla, pa su tako u 2021. godini Amerikanci na…

“FedEx” ugrađuje zaštitu od raketa na svoje avione

Više puta do sada desio se pokušaj obaranja civilnog aviona raketom, bez obzira da li je let prevozio…
Total
1
Share