Facebook konačno pokreće korisničku podršku uživo

Facebook korisnička “chat” podrška @Facebook

Po prvi put u svojoj historiji, “Meta”, matična kompanija društvene mreže Facebook, nekima od svojih korisnika ponudiće korisničku podršku uživo.

U korisničkoj podršci, svojim, kako ih naziva, “proizvođačima” sadržaja na “Meta” društvenim mrežama Facebook i Instagram, pomagaće iskusne osobe iz ove oblasti koje će nastojati odgovoriti na sva pitanja, ali za sada samo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kada bude pokrenuta globalno, Facebook će putem aplikacije pokrenuti sistem za traženje pomoći na engleskom jeziku za “proizvođače” sadržaja kojima je zabranjen pristup društvenim mrežama “kršenjem smjernica zajednice” ili kojima je zabranjen pristup svom profilu zbog “sumnjivih aktivnosti”.

Prema najavi iz samog Facebooka, fokus će biti na pomaganju “proizvođačima” sadržaja kojima je “isključen” profil kako bi vratili kontrolu nad svojim podacima.

Dugo očekivana opcija

Ovo je prvi put da je Facebook pružio bilo kakvu uslugu za svoje korisnike uživo, umjesto da je kao do sada prosljeđuje svojim moderatorima putem “algoritama“.

Iz “Mete” navode da će se nakon SAD ovaj program naredne godine proširiti na dodatnih 27 država, sa ciljem da svoje platforme, Facebook i Instagram, učine što više sigurnijim.

Vezane vijesti

Apple odgađa izlazak novog iPhonea

Apple će predstaviti novi iPhone SE + 5G krajem aprila ili početkom maja, navodi portal “Apple Insider”, pozivajući…

Uspješno testiranje: Kamion “bez vozača” prešao 130 kilometara javnim putevima

Prvi put u historiji transporta jedan je kamion, bez vozača, obavio kompletno putovanje javnim putevima, zahvaljujući američkoj kompaniji…

Uznemirujuća izjava Elona Muska o Rusiji

Rusija nastavlja da napada satelitsku internet mrežu “Starlink” koju koriste ukrajinske kompanije za svoju neophodnu infrastrukturu. Izvršni direktor…
Total
1
Share