I Twitter odlučio “kopirati” TikTok

Twitter društvena mreža @unsplash.com

Twitter je najavio da testira novu funkciju pod nazivom “Tweet Takes”, koja omogućava korisnicima da reaguju s fotografijama ili video zapisima na druge tvitove, umjesto klasičnog “tekstualnog” retweeta.

Kako navodi “TechCrunch“, eksperiment je dio serije testova koje Twitter provodi u pokušaju da lansira nove proizvode i funkcije.

Nova funkcija se trenutno testira na iOS-u za mali broj ljudi. Korisnici koji imaju pristup “Tweet Takes” vidjet će novo dugme “Ctiraj tvit sa reakcijom” u meniju za retweet. Tamo će korisnici moći reagovati na željeni tvit, a on će se pojaviti u obliku videa ili slike koji mogu biti korišteni “kao reakcija”.

“Ne idite od nas”

Iz Twittera navode da će pratiti povratne informacije korisnika kako bi vidjeli kako funkcioniše “Tweet Takes”, sa željom da svojim korisnicima ponude “kreativnije načine da se izraze“.

Nakon što sličnu funkciju već testira i TikTok, teško je ne primijetiti kako “gigantske” internet kompanije “posuđuju” različite funkcije jedna od druge u pokušaju da zadrže korisnike na svojim platformama.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Konačno: Twitter će svima dodati opciju za uređivanje postova

U narednim mjesecima Twitter će aktivirati opciju koju su mnogi korisnici tražili godinama – dugme za uređivanje tvita…

Twitter konačno svima uvodi opciju “dislajk” na objave

Društvena mreža Twitter počela je sa završnim testiranjem opcije “downvote” odnosno “dislajk”, koju su mnogi korisnici već dobili…

Ukrajina je danas izgubila 75 posto internet saobraćaja

Kao rezultat raketnih napada 10. oktobra ujutro, u prekidu je 75 posto internet saobraćaja u Ukrajini, navodi se…
Total
0
Share