I Twitter odlučio “kopirati” TikTok

Twitter društvena mreža @unsplash.com

Twitter je najavio da testira novu funkciju pod nazivom “Tweet Takes”, koja omogućava korisnicima da reaguju s fotografijama ili video zapisima na druge tvitove, umjesto klasičnog “tekstualnog” retweeta.

Kako navodi “TechCrunch“, eksperiment je dio serije testova koje Twitter provodi u pokušaju da lansira nove proizvode i funkcije.

Nova funkcija se trenutno testira na iOS-u za mali broj ljudi. Korisnici koji imaju pristup “Tweet Takes” vidjet će novo dugme “Ctiraj tvit sa reakcijom” u meniju za retweet. Tamo će korisnici moći reagovati na željeni tvit, a on će se pojaviti u obliku videa ili slike koji mogu biti korišteni “kao reakcija”.

“Ne idite od nas”

Iz Twittera navode da će pratiti povratne informacije korisnika kako bi vidjeli kako funkcioniše “Tweet Takes”, sa željom da svojim korisnicima ponude “kreativnije načine da se izraze“.

Nakon što sličnu funkciju već testira i TikTok, teško je ne primijetiti kako “gigantske” internet kompanije “posuđuju” različite funkcije jedna od druge u pokušaju da zadrže korisnike na svojim platformama.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Loše vijesti: “Plavi ekran smrti” se vratio na novom Windowsu

Microsoftov operativni sistem (OS) “Windows” posljednjih je godina postao toliko stabilan da je njegov “pad” sa “plavim ekranom…

Od februara više nema traženja posla na Facebooku

Nakon četiri godine rada, 2. februara 2022. godine, Facebook će prekinuti opciju “Traženja posla” u svim državama svijeta…

Facebook konačno pokreće korisničku podršku uživo

Po prvi put u svojoj historiji, “Meta”, matična kompanija društvene mreže Facebook, nekima od svojih korisnika ponudiće korisničku…
Total
0
Share