Kako izbjeći brzo pražnjenje mobilnog telefona na hladnoći

Mobilni telefon u zimskim uslovima @freepik.com

Sa početkom zimskih temperatura koje znaju biti daleko ispod minusa, korisnici modernih uređaja suočeni su sa oštrim gubitkom snage baterije.

Da bi se održale savršene performanse baterije, trebalo bi poštivati preporuke proizvođača za upotrebu na niskim temperaturama.

Kao prvo, nemojte puniti pametni telefon u hladnoj prostoriji. Litijum joni usporavaju svoje kretanje na temperaturama ispod nule, te se praktično ponašaju poput živih organizama.

Temperatura je bitna

Kada prenosite pametni telefon kako bi ste ga napunili u toploj prostoriji, priključite punjač tek nakon što se uređaj prirodno zagrije na sobnu temperaturu, poručuju stručnjaci iz ove oblasti.

Takođe se preporučuje nošenje pametnih telefona u čvrstoj silikonskoj ili kožnoj futroli, jer to može pomoći da pametni telefon radi duže i po hladnom vremenu. Istovremeno, važno je zimi nositi ove uređaje u unutrašnjim džepovima odjeće kako bi duže ostali funkcionalni.

Vezane vijesti

Više od 1,5 milijardi “Apple” korisnika je u opasnosti

Nekoliko “zlonamjernih servisa” za gledanje filmova pronađeno je u “App Store”-u, čime je oko 1,6 milijardi vlasnika iPad…

Koliko su opasne pukotine na ekranu mobilnog telefona

Pukotina na ekranu mobilnog telefona je bolna “glavobolja”, posebno među vlasnicima iPhone uređaja. Uprkos tome, mnogi nastavljaju koristiti…

Twitter će početi plaćati vrijedne kreatore sadržaja, minimalni prag 50 dolara

​Korisnici čije objave ostvaruju veliki broj utisaka i koji savjesno plaćaju svoju pretplatu (opcija “Blue”), sada imaju priliku…
Total
0
Share