Kako izbjeći brzo pražnjenje mobilnog telefona na hladnoći

Mobilni telefon u zimskim uslovima @freepik.com

Sa početkom zimskih temperatura koje znaju biti daleko ispod minusa, korisnici modernih uređaja suočeni su sa oštrim gubitkom snage baterije.

Da bi se održale savršene performanse baterije, trebalo bi poštivati preporuke proizvođača za upotrebu na niskim temperaturama.

Kao prvo, nemojte puniti pametni telefon u hladnoj prostoriji. Litijum joni usporavaju svoje kretanje na temperaturama ispod nule, te se praktično ponašaju poput živih organizama.

Temperatura je bitna

Kada prenosite pametni telefon kako bi ste ga napunili u toploj prostoriji, priključite punjač tek nakon što se uređaj prirodno zagrije na sobnu temperaturu, poručuju stručnjaci iz ove oblasti.

Takođe se preporučuje nošenje pametnih telefona u čvrstoj silikonskoj ili kožnoj futroli, jer to može pomoći da pametni telefon radi duže i po hladnom vremenu. Istovremeno, važno je zimi nositi ove uređaje u unutrašnjim džepovima odjeće kako bi duže ostali funkcionalni.

Vezane vijesti

Stižu promjene: Facebook “uklanja opcije” na profilnim slikama

Nakon punih sedam godina postojanja, Facebook je konačno odlučio pratiti trendove koje već imaju neke druge društvene mreže,…

Mitovi o punjenju mobilnog telefona koji i dalje obmanjuju ljude

Još uvijek mnogi vjeruju da u prvim danima nakon kupovine novog pametnog telefona morate potpuno isprazniti bateriju do…

SAD šalje Ukrajini “rakete kamikaze”, brže i bolje od “Bayraktara”

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena razmatra slanje Ukrajini najmodernijih vođenih projektila “Switchblades”, koji su u stanju uništiti neprijateljske…
Total
1
Share