Kako izbjeći brzo pražnjenje mobilnog telefona na hladnoći

Mobilni telefon u zimskim uslovima @freepik.com

Sa početkom zimskih temperatura koje znaju biti daleko ispod minusa, korisnici modernih uređaja suočeni su sa oštrim gubitkom snage baterije.

Da bi se održale savršene performanse baterije, trebalo bi poštivati preporuke proizvođača za upotrebu na niskim temperaturama.

Kao prvo, nemojte puniti pametni telefon u hladnoj prostoriji. Litijum joni usporavaju svoje kretanje na temperaturama ispod nule, te se praktično ponašaju poput živih organizama.

Temperatura je bitna

Kada prenosite pametni telefon kako bi ste ga napunili u toploj prostoriji, priključite punjač tek nakon što se uređaj prirodno zagrije na sobnu temperaturu, poručuju stručnjaci iz ove oblasti.

Takođe se preporučuje nošenje pametnih telefona u čvrstoj silikonskoj ili kožnoj futroli, jer to može pomoći da pametni telefon radi duže i po hladnom vremenu. Istovremeno, važno je zimi nositi ove uređaje u unutrašnjim džepovima odjeće kako bi duže ostali funkcionalni.

Vezane vijesti

Rusija traži da Google ukine YouTube ograničenja ruskim medijima

Ruska agencija za kontrolu komunikacija “Roskomnadzor” zatražila je da američka kompanija “Google” ukloni sva ograničenja sa YouTube kanala…

Ponovo u modi: Rast prodaje CD-ova prvi put u posljednih 20 godina

Prvi put u posljednjih 17 godina prodaja CD-ova je porasla, pa su tako u 2021. godini Amerikanci na…

Uspješno testiranje: Kamion “bez vozača” prešao 130 kilometara javnim putevima

Prvi put u historiji transporta jedan je kamion, bez vozača, obavio kompletno putovanje javnim putevima, zahvaljujući američkoj kompaniji…
Total
1
Share