Milijarde ljudi će preći sa Androida na Apple već 2022. godine

Android i Apple @Twitter

Analitičari, a posebno oni koji se bave tehnologijom, često daju hrabra predviđanja, te su ovaj put otišli ne samo jedan, nego i “više koraka dalje”.

Prema procjenama stručnjaka iz analitičke kuće “JP Morgan”, čak 1,4 milijarde Android korisnika bi sljedeće godine moglo preći na “konkurentski” Apple pametni telefon zbog jeftinog iPhone SE uređaja.

Osim cijene, navode analitičari, jedan od najvažnijih razloga je i njegova 5G funkcija.

Iako su mnogi azijski proizvođači pametnih telefona već duže vremena omogućavali 5G konekciju u svojim pametnim uređajima, Apple bi to trebao učiniti 2022. godine.

“Upravo bi ažuriranje nešto jeftinijeg iPhone SE uređaja sa mogućnošću odabira 5G mreže trebao biti dovoljan podsticaj da inspiriše čak oko polovine svih Android korisnika svijeta da pređu na Apple iOS operativni sistem“, navodi analitičar Samik Chatterjee, koji je do sada uvijek bio u pravu sa svojim predviđanjima.

“Rat” se nastavlja 2022. godine

Još jedan razlog koji Chatterjee spominje je i taj da se stari Apple pametni telefoni mogu zamijeniti novim, pa bi se cijena nadolazećih 5G iPhone SE uređaja mogla spustiti između 238 eura i 353 eura, što zvuči kao jako dobra konkurentna cijena.

Do sada, Apple-ovi SE modeli nisu imali nikakvu “privlačnost” za Android korisnike. Da li je nedostajuća 5G funkcija glavni razlog, vjerovatno će se saznati u prvoj polovini 2022. godine kada će novi Appleov model biti najavljen i pušten u prodaju.

Vezane vijesti

Znate li koliko puta dnevno dodirnete svoj pametni telefon?

Prema studiji istraživačke firme “Dscout”, tipičan korisnik mobilnog telefona dodiruje svoj telefon 2.617 puta dnevno. Međutim, to važi…

Gmail je naučio kako pisati e-mail poruke za ljude

Funkcija “Pomozi mi” pri pisanju e-mail poruka postala je dostupna u Gmailu na Androidu i iOS-u za prethodno…

Microsoft poziva korisnike Windowsa da rjeđe gase svoje računare

Na Microsoftovom službenom blogu pojavio se tekst o instalisanju nadogradnji (ažuriranja) na najnoviju verziju “Windows 11”, odnosno postupci…
Total
0
Share