Najposjećenija internet stranica: TikTok pretekao Facebook i Google

TikTok @freepik.com

U analizi ovogodišnjeg internet saobraćaja, kompanija “Cloudflare” utvrdila je da je TikTok najposjećenija internet stranica i najkorištenija platforma društvenih medija. “Cloudflare” rangiranje je zasnovano na količini internet saobraćaja koji je neka stranica generisala 2021. godine.

Kineski startup “ByteDance” pokrenuo je TikTok 2016. godine. Platforma je privukla pažnju godinu dana kasnije kupovinom konkurentske aplikacije Musical.ly, a njena popularnost je počela da raste u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) 2020. godine.

Međutim, iako je TikTok stalno rastao, platforma nikada nije premašila 7. mjesto u smislu internet saobraćaja, prema “Cloudflareu“. To se promijenilo 2021. godine.

Dominacija iz Kine

17. februara 2021. TikTok je zauzeo prvo mjesto na jedan dan. U martu je TikTok zauzeo prvo mjesto još nekoliko dana, kao i u maju, ali nakon 10. augusta 2021. godine TikTok je većinu dana bio u vodstvu”, napisali su iz “Cloudflarea” u svom blog postu.

Prema istim navodima, Google je nekoliko puta zauzimao prvo mjesto u oktobru i novembru, ali TikTok je dominirao većinom dana, uključujući Dan zahvalnosti i Crni petak.

Top 10 internet stranica po broju posjeta u 2021. godini, prema Cloudfareu:

 1. TikTok
 2. Google
 3. Facebook
 4. Microsoft
 5. Apple
 6. Amazon
 7. Netflix
 8. YouTube
 9. Twitter
 10. WhatsApp

Najposjećenije društvene mreže 2021. godine:

 1. TikTok
 2. Facebook
 3. YouTube
 4. Twitter
 5. Instagram
 6. Snapchat
 7. Reddit
 8. Pinterest
 9. LinkedIn
 10. Quora
Vezane vijesti

Kako produžiti vijek trajanja baterije na mobilnom telefonu

Ne obraćaju pažnju svi vlasnici pametnih telefona na ispravnu upotrebu svog uređaja, što im uzrokuje niz problema. Najproblematičniji dio…

Meteor razbio jedno od ogledala svemirskog teleskopa “James Webb”

Mikrometeorit je udario u jedno od glavnih ogledala svemirskog teleskopa “James Webb”, čija je veličina premašila parametre koje…

Američka vojska prizvodi tenkove sa laserskim topom

Laserski sistem, nazvan “Guardian”, dokazao je svoju efikasnost u nekoliko navrata, jer je prošle godine sa zemlje uništio…
Total
21
Share