Novi Windows upozorava korisnike da ne instališu “Google Chrome”

Windows upozorenje zbog Chrome pretraživača @danas.ba/screenshot

Prilikom posjete internet stranici sa koje korisnici žele da preuzmu, i na svoj računar instališu, internet pretraživač “Google Chrome”, korisnici Windowsa 10 i Windows 11 počeli su dobijati obavještenja u kojima se navodi “superiornost” pretraživača “Microsoft Edge”.

Vjerovatno na ovaj način kompanija “Microsoft” pokušava odvratiti korisnike njenog operativnosg sistema “Windows” od prelaska na konkurentski pretraživač interneta.

Nije šala, istina je

Na internetu su se već pojavile snimke ekrana korisnika koji žele da preuzmu pretraživačGoogle Chrome“. Prilikom otvaranja “linka” prema stranici za preuzimanje Google pretraživača, koristeći Microsoftov pretraživač “Edge”, korisnici će dobiti šaljiva obavještenja u kojima se navodi da je Microsoftov pretraživač “bolji, ljepši i da radi na istoj tehnologiji“.

Microsoftov retraživač “Edge” prvi put se pojavio 2015. godine zajedno s prvom verzijom Windowsa 10. Zamijenio je zastarjeli “Internet Explorer”, ali se nije uspio nametnuti kao važan igrač u ovoj itekako profitabilnoj branši.

Vezane vijesti

“Anonymous”: RuTube je “vjerovatno nestao zauvijek”

Hakeri iz grupacije “Anonymous” saopštili su danas da su hakirali rusku video platformu RuTube, navodeći da se ona…

“Anonymousi” najavili početak masovnih napada na ruske državne internet stranice

Hakerska grupa “Anonymous” najavila je pokretanje neviđenih napada na službene internet stranice ruskih vlasti, objavljeno je ove sedmice…

Više od 1,5 milijardi “Apple” korisnika je u opasnosti

Nekoliko “zlonamjernih servisa” za gledanje filmova pronađeno je u “App Store”-u, čime je oko 1,6 milijardi vlasnika iPad…
Total
0
Share