Novi Windows upozorava korisnike da ne instališu “Google Chrome”

Windows upozorenje zbog Chrome pretraživača @danas.ba/screenshot

Prilikom posjete internet stranici sa koje korisnici žele da preuzmu, i na svoj računar instališu, internet pretraživač “Google Chrome”, korisnici Windowsa 10 i Windows 11 počeli su dobijati obavještenja u kojima se navodi “superiornost” pretraživača “Microsoft Edge”.

Vjerovatno na ovaj način kompanija “Microsoft” pokušava odvratiti korisnike njenog operativnosg sistema “Windows” od prelaska na konkurentski pretraživač interneta.

Nije šala, istina je

Na internetu su se već pojavile snimke ekrana korisnika koji žele da preuzmu pretraživačGoogle Chrome“. Prilikom otvaranja “linka” prema stranici za preuzimanje Google pretraživača, koristeći Microsoftov pretraživač “Edge”, korisnici će dobiti šaljiva obavještenja u kojima se navodi da je Microsoftov pretraživač “bolji, ljepši i da radi na istoj tehnologiji“.

Microsoftov retraživač “Edge” prvi put se pojavio 2015. godine zajedno s prvom verzijom Windowsa 10. Zamijenio je zastarjeli “Internet Explorer”, ali se nije uspio nametnuti kao važan igrač u ovoj itekako profitabilnoj branši.

Vezane vijesti

Elon Musk traži stručnjaka koji će ugraditi čip u ljudski mozak

Kompanija “Neuralink” Elona Muska traži stručnjaka koji će nadgledati klinička ispitivanja i upravljati cijelim projektom implantacije čipa u…

Očajni Rusi, koji su protiv rata, pretražuju Google “u potrazi za slobodom”

Zbog rata koji je njihova država nametnula susjednoj Ukrajini, ali i zbog sve većih ekonomskih sankcija Zapada, sve…

“Twitter je deponija smeća i glasnogovornik antiruske propagande”

Twitter je blokirao profil Dmitrija Rogozina, generalnog direktora državne korporacije “Roskosmos”, zbog njegove ranije objave o Ukrajini. Administracija…
Total
0
Share