Odgovor Samsungu: Novi iPhone 14 dolazi s dodatnim kliznim ekranom!?

Koncept iPhone 14 uređaja @YouTube

U nedavno predstavljenom konceptualnom “traileru” kompanije “ConceptsiPhone”, nadolazeći Apple iPhone 14 i iPhone 14 Pro uređaji nagovještavaju da bi mogli imati dodatni klizni ekran, kao i poboljšanju bežičnu tehnologiju punjenja baterije.

Izlazeći s donje strane glavnog ekrana, dizajn novog iPhone 14 mobilnog uređaja očito je usmjeren na produktivnost, gdje korisnici mogu držaŧi svoje uređaje u vodoravnoj poziciji i pri tome koristiti donji ekran kao tastaturu ili kao kontrolere u igricama.

Prvi utisci onih koji su vidjeli ovakav novi dizajn iz Applea, sugerišu na neku vrstu “odgovora” Samsungovoj aktuelnoj ponudi mobilnih uređaja s preklopnim ekranima.

Više prostora za rad

Osim toga, s ovom novom konceptualnom idejom, Apple je odlučio očito ponuditi više prostora za rad, jer će vjerovaŧno biti omogućeno i istovremeno korištenje dvije aktivne aplikacije.

Koncept iPhone 14 uređaja dolazi s mnogo boljom tehnologijom bežičnog punjenja baterije, odnosno bez dodatne gnjavaže sa kablovima ili obaveznim stalcima za punjenje, te će vrlo vjerovaŧno biti omogućeno punjenje na mnogo većim udaljenostima.

Odlična ideja, ali…

Video: YouTube

Koliko god ovaj dizajn izgledao ambiciozno, ipak su male šanse da će ga Apple zaista uspjeti ponuditi krajnjim korisnicima. Ipak, sve će biti poznato na službenom predsŧavljanju novog iPhone 14 uređaja u septembru 2022. godine.

Vezane vijesti

Kako izbjeći brzo pražnjenje mobilnog telefona na hladnoći

Sa početkom zimskih temperatura koje znaju biti daleko ispod minusa, korisnici modernih uređaja suočeni su sa oštrim gubitkom…

Roditelji pronašli sina nakon 16 godina zahvaljujući kompjuterskom softveru

Vjerovatno je najveća noćna mora svakog roditelja da bi njihovo dijete moglo biti kidnapovano. Upravo je to ono…

Kina razvila “robota tužioca” sposobnog da identifikuje kritičare režima

Tužilaštvo u kineskom Šangaju razvilo je robotskog tužioca sposobnog da podnese optužbe za uobičajene zločine sa tačnošću od…
Total
2
Share