Odgovor Samsungu: Novi iPhone 14 dolazi s dodatnim kliznim ekranom!?

Koncept iPhone 14 uređaja @YouTube

U nedavno predstavljenom konceptualnom “traileru” kompanije “ConceptsiPhone”, nadolazeći Apple iPhone 14 i iPhone 14 Pro uređaji nagovještavaju da bi mogli imati dodatni klizni ekran, kao i poboljšanju bežičnu tehnologiju punjenja baterije.

Izlazeći s donje strane glavnog ekrana, dizajn novog iPhone 14 mobilnog uređaja očito je usmjeren na produktivnost, gdje korisnici mogu držaŧi svoje uređaje u vodoravnoj poziciji i pri tome koristiti donji ekran kao tastaturu ili kao kontrolere u igricama.

Prvi utisci onih koji su vidjeli ovakav novi dizajn iz Applea, sugerišu na neku vrstu “odgovora” Samsungovoj aktuelnoj ponudi mobilnih uređaja s preklopnim ekranima.

Više prostora za rad

Osim toga, s ovom novom konceptualnom idejom, Apple je odlučio očito ponuditi više prostora za rad, jer će vjerovaŧno biti omogućeno i istovremeno korištenje dvije aktivne aplikacije.

Koncept iPhone 14 uređaja dolazi s mnogo boljom tehnologijom bežičnog punjenja baterije, odnosno bez dodatne gnjavaže sa kablovima ili obaveznim stalcima za punjenje, te će vrlo vjerovaŧno biti omogućeno punjenje na mnogo većim udaljenostima.

Odlična ideja, ali…

Video: YouTube

Koliko god ovaj dizajn izgledao ambiciozno, ipak su male šanse da će ga Apple zaista uspjeti ponuditi krajnjim korisnicima. Ipak, sve će biti poznato na službenom predsŧavljanju novog iPhone 14 uređaja u septembru 2022. godine.

Vezane vijesti

Meteor razbio jedno od ogledala svemirskog teleskopa “James Webb”

Mikrometeorit je udario u jedno od glavnih ogledala svemirskog teleskopa “James Webb”, čija je veličina premašila parametre koje…

Popularni media player se koristi za širenje opasnog virusa

Hakerska grupa “Cicada”, kojoj se pripisuje kinesko porijeklo, razvila je novu taktiku za napad na svoje mete pomoću…

Rusija traži da Google ukine YouTube ograničenja ruskim medijima

Ruska agencija za kontrolu komunikacija “Roskomnadzor” zatražila je da američka kompanija “Google” ukloni sva ograničenja sa YouTube kanala…
Total
2
Share