Bitorajac “još nije dobio poziv na ispitivanje” grčke policije

Rene Bitorajac @YouTube

Nakon što je u ponedjeljak 7. augusta navijač grčkog fudbalskog kluba AEK ubijen u Atini, u velikoj tuči sa navijačima zagrebačkog Dinama, reakcije hrvatskih i grčkih medija na ovaj incident i dalje su vodeća tema većine televizijskih, ali i internet sredstava informisanja u ove dvije države.

Podsjetimo, dvadesetdvogodišnji muškarac je preminuo nakon što je zadobio više uboda nožem, a četiri Grka i četiri Hrvata su teže povrijeđena. Policija je na kraju uhapsila skoro 100 navijača.

Propaganda, ocrnjivanje i generalizacija

U međuvremenu su mediji u Grčkoj, iz nekog samo njima znanog razloga, objavili televizijski prilog o navijačima iz Hrvatske u kojem je završila i scena iz hrvatskog filma “Metastaze”.

Jedan od glavnih protagonista filma, Rene Bitorajac, objavio je na svom Instagram profilu snimak priloga s grčke televizije o navijačkim neredima između BBB-a i grčke grupe Gate 13, u kojem se pojavljuje i njegov lik iz filma. Sve je otišlo i korak dalje, jer je Bitorajac u međuvremenu počeo dobijati prijetnje od pojedinih Grka na društvenim mrežama.

Uvijek sam htio biti u centralnim grčkim vijestima! Nikada ne odustajte od svojih ciljeva, vjerujte u sebe i sve će vam se ostvariti! Iskreno i duboko osuđujem huliganizam jednako kao i huškanje, pa evo i korištenje scena iz igranog (ne dokumentarnog) filma u svrhu propagande, ocrnjivanja i generalizacije”, napisao je Bitorajac na Instagramu, dodajući na kraju šaljivo da “još nije dobio poziv na ispitivanje“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rene Bitorajac (@rene_bitorajac)

Video: Instagram

Vezane vijesti

Al Pacino pleše na ulici u 81. godini života

I pored 81. godine života, Al Pacino pokazuje svoju punu vitalnost. Poznari holivudski glumac snimljen je obučen u…

Poznata novinarka se onesvijestila pred TV kamerama

Hiljade gledalaca u Njemačkoj ostalo je iznenađeno kada se u utorak poznata novinarka Clara Pfefer srušila tokom direktnog…

Legendarni glumac Gene Hackman “iznenadio” javnost u 93. godini života

Skoro dvije decenije nakon njegovog posljednjeg filma, legendarni holivudski glumac Gene Hackman prvi put je nakon nekoliko godina…
Total
0
Share