Keanu Reeves zaradu od novog “Matrixa” donira istraživanju leukemije

Keanu Reeves @YouTube

Keanu Reeves nije samo uspješan glumac već i osjećajan čovjek, koji na sve načine “pokušava podržati svog bližnjeg u teškoćama.”

Njegove dobrotvorne donacije su nebrojene i mnoge od njih su učinjene “daleko od svjetala reflektora“.

Svaka čast “Neo”

Ovaj 57-godišnjak ovoga puta stoji uz bok oboljelima od leukemije. Naime, kako se saznalo, Reeves je odlučio da donira 70% svoje zarade iz filma “Matrix 4” za istraživanje koje bi pronaći lijek za leukemiju.

Istovremeno je osnovao dobrotvornu organizaciju za podršku ljudima i djeci oboljeloj od raka. Zapravo, suzdržao se od toga da fondaciji da svoje ime ili priča o tome, jer nije želio da ga povezuju s njegovom slavom.

“Dajem mnogo i živim jednostavno”

“Zaradio sam mnogo novca, ali želim da uživam u životu, a ne da pod stresom provjeravam svoj bankovni račun. Dajem mnogo i živim jednostavno. Svi znamo da je dobro zdravlje mnogo važnije”, rekao je Keanu u izjavi za američke medije.

Vrijedi napomenuti da je Keanu Reeves s razlogom osjetljiv na patnju drugih. Godine 1991. njegovoj mlađoj sestri Kim dijagnosticirana je leukemija s kojom se borila 10 godina.

Vezane vijesti

Ben Affleck nazvao ponovnu vezu s Jennifer Lopez “lijepom pričom”

Glumac Ben Affleck rekao je da je ponovni susret i veza sa pjevačicom i glumicom Jennifer Lopez za…

Zmija otrovnica ugrizla učesnicu takmičenja “Survivor”

Preživjeti “Survivor” se pokazalo mnogo bolnijim nego što su to pojedini učesnici zamišljali. Za jednu od djevojaka to…

Poznata američka glumica u teškom stanju nakon strašne saobraćajne nesreće

Američka glumica Anne Heche, nominovana za nagradu “Emmy”, poznata po ulogama u “Gracie’s Choice” i “Vanished”, hospitalizovana je…
Total
1
Share