Keanu Reeves zaradu od novog “Matrixa” donira istraživanju leukemije

Keanu Reeves @YouTube

Keanu Reeves nije samo uspješan glumac već i osjećajan čovjek, koji na sve načine “pokušava podržati svog bližnjeg u teškoćama.”

Njegove dobrotvorne donacije su nebrojene i mnoge od njih su učinjene “daleko od svjetala reflektora“.

Svaka čast “Neo”

Ovaj 57-godišnjak ovoga puta stoji uz bok oboljelima od leukemije. Naime, kako se saznalo, Reeves je odlučio da donira 70% svoje zarade iz filma “Matrix 4” za istraživanje koje bi pronaći lijek za leukemiju.

Istovremeno je osnovao dobrotvornu organizaciju za podršku ljudima i djeci oboljeloj od raka. Zapravo, suzdržao se od toga da fondaciji da svoje ime ili priča o tome, jer nije želio da ga povezuju s njegovom slavom.

“Dajem mnogo i živim jednostavno”

“Zaradio sam mnogo novca, ali želim da uživam u životu, a ne da pod stresom provjeravam svoj bankovni račun. Dajem mnogo i živim jednostavno. Svi znamo da je dobro zdravlje mnogo važnije”, rekao je Keanu u izjavi za američke medije.

Vrijedi napomenuti da je Keanu Reeves s razlogom osjetljiv na patnju drugih. Godine 1991. njegovoj mlađoj sestri Kim dijagnosticirana je leukemija s kojom se borila 10 godina.

Vezane vijesti

“Ti si moj heroj”: Glumac Ben Stiller se sastao sa Zelenskim

Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelenski susreo se sa poznatim američkim glumcem i režiserom Benom Stillerom, koji boravi u posjeti…

“Ples pingvina”: Kako se zagrijati na ledenoj hladnoći Arktika

Čuveni britanski voditelj i historičar Sir David Attenborough otkrio je tajnu kako se zagrijati na ledenoj hladnoći Arktika,…

Angelina Jolie u suzama zbog nasilja u porodici

Američka glumica Angelina Jolie, vidno dirnuta, pozvala je u srijedu članove Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da hitno…
Total
1
Share