Keanu Reeves zaradu od novog “Matrixa” donira istraživanju leukemije

Keanu Reeves @YouTube

Keanu Reeves nije samo uspješan glumac već i osjećajan čovjek, koji na sve načine “pokušava podržati svog bližnjeg u teškoćama.”

Njegove dobrotvorne donacije su nebrojene i mnoge od njih su učinjene “daleko od svjetala reflektora“.

Svaka čast “Neo”

Ovaj 57-godišnjak ovoga puta stoji uz bok oboljelima od leukemije. Naime, kako se saznalo, Reeves je odlučio da donira 70% svoje zarade iz filma “Matrix 4” za istraživanje koje bi pronaći lijek za leukemiju.

Istovremeno je osnovao dobrotvornu organizaciju za podršku ljudima i djeci oboljeloj od raka. Zapravo, suzdržao se od toga da fondaciji da svoje ime ili priča o tome, jer nije želio da ga povezuju s njegovom slavom.

“Dajem mnogo i živim jednostavno”

“Zaradio sam mnogo novca, ali želim da uživam u životu, a ne da pod stresom provjeravam svoj bankovni račun. Dajem mnogo i živim jednostavno. Svi znamo da je dobro zdravlje mnogo važnije”, rekao je Keanu u izjavi za američke medije.

Vrijedi napomenuti da je Keanu Reeves s razlogom osjetljiv na patnju drugih. Godine 1991. njegovoj mlađoj sestri Kim dijagnosticirana je leukemija s kojom se borila 10 godina.

Vezane vijesti

Angelina Jolie o ukrajinskim izbjeglicama: “Situacija je apsolutno srceparajuća”

Glumica Angelina Jolie na Instagramu je objavila video o tome kako se ukrajinske izbjeglice dočekuju u Republici Moldaviji.…

Novi srbijanski film veliča četničko spašavanje savezničkih pilota u Drugom svjetskom ratu

Još od polovine 2021. godine u Srbiji uveliko traje snimanje filma “Heroji Halijarda” autora Radoša Bajića o akciji…

Skandal: U kvizu “Milioner” postavljeno pitanje bez tačnog odgovora!

U posljednjoj epizodi popularnog kviza “Milioner” postavljeno je pitanje o fudbalu, odnosno legendi italijanskog fudbala Paolu Rossiju, koji…
Total
0
Share