Nisam “radila za Muslimane”, radila sam za ljude i profesionalce

Mirjana Hrga @YouTube

Iako će javnost u Bosni i Hercegovini poznatu hrvatsku novinarku većinom pamtiti po njenim izjavama u vezi s premlaćivanjem migranata na granici s Hrvatskom tokom ovog ljeta, neosporna je činjenica da se radi o zaista velikom i cijenjenom medijskom profesionalcu.

”Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu Hrvatske od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranata”, poručila je svojevremeno Mirjana Hrga počeŧkom oktobra, te izazvala pravu lavinu osuda zbog svojih izgovorenih riječi.

Ovih dana Hrga se na svom ličnom Facebook profilu s par rečenica prisjetila jednog drugog događaja, odnosno rada u Sarajevu u regionalnoj televizijskoj kući “Al Jazeera Balkans” koja slavi svoju desetu godišnjicu posŧojanja.

Ponosna na Sarajevo

Nekako se najzanimljivijim učinio dio Hrginog posŧa u kome govori o svom odnosu “prema Muslimanima”, u kome navodi:

“I zato kada mi uber-Hrvati kažu da i nisam nešŧo jer sam “radila za Muslimane” ja im odgovaram – radila sam za ljude i profesionalce. I ponosim se time.”

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

Salma Hayek i sa 55 godina “blista” u kupaćem kostimu

Poznata glumica je prve dane 2022. godine odlučila dočekati na veoma “vruć” i glamurozan način. Salma Hayek (55)…

Izašao je trailer za “Ptice poput nas”, prvi bh. dugometražni animirani 3D film

Kompanija “Lionsgate” predstavila je krajem novembra zvanični američki trailer za animirani film “Ptice poput nas”. I ova najava…

Skandal: U kvizu “Milioner” postavljeno pitanje bez tačnog odgovora!

U posljednjoj epizodi popularnog kviza “Milioner” postavljeno je pitanje o fudbalu, odnosno legendi italijanskog fudbala Paolu Rossiju, koji…
Total
0
Share