Nisam “radila za Muslimane”, radila sam za ljude i profesionalce

Mirjana Hrga @YouTube

Iako će javnost u Bosni i Hercegovini poznatu hrvatsku novinarku većinom pamtiti po njenim izjavama u vezi s premlaćivanjem migranata na granici s Hrvatskom tokom ovog ljeta, neosporna je činjenica da se radi o zaista velikom i cijenjenom medijskom profesionalcu.

”Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu Hrvatske od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranata”, poručila je svojevremeno Mirjana Hrga počeŧkom oktobra, te izazvala pravu lavinu osuda zbog svojih izgovorenih riječi.

Ovih dana Hrga se na svom ličnom Facebook profilu s par rečenica prisjetila jednog drugog događaja, odnosno rada u Sarajevu u regionalnoj televizijskoj kući “Al Jazeera Balkans” koja slavi svoju desetu godišnjicu posŧojanja.

Ponosna na Sarajevo

Nekako se najzanimljivijim učinio dio Hrginog posŧa u kome govori o svom odnosu “prema Muslimanima”, u kome navodi:

“I zato kada mi uber-Hrvati kažu da i nisam nešŧo jer sam “radila za Muslimane” ja im odgovaram – radila sam za ljude i profesionalce. I ponosim se time.”

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

Crtani film za djecu “Peppa prase” dobio prvi istopolni par

Popularni dječiji omiljeni crtani film “Peppa prase” predstavio je prvu istopolnu porodicu, prenosi “CNN”. Tokom nove epizode, pod…

Ben Affleck nazvao ponovnu vezu s Jennifer Lopez “lijepom pričom”

Glumac Ben Affleck rekao je da je ponovni susret i veza sa pjevačicom i glumicom Jennifer Lopez za…

Rusija: Čak 127 bioskopa prikazuje “piratske kopije” holivudskih filmova

Tokom protekle sedmice, čak 127 ruskih bioskopa ilegalno je emitovalo kopije holivudskih filmova, piše ruski “Bilten filmskih distributera”…
Total
0
Share