Radnja filma “Omicron” iz 1963. godine uplašila korisnike društvenih mreža

Film “Omicron” iz 1963. godine @IMDb

Pojedini korisnici društvenih mreža saznali su za postojanje filma “Omicron” iz 1963. godine, te su čak i u tom filmu pronašli sličnosti s aktuelnom pandemijom virusa korona i njenim novim “Omikron” sojem.

Radnja filma je previše zastrašujuća za neke ljude koji su pogledali ovaj film”, prenosi britanski “Independent”.

Film je u Italiji 1963. godine snimio režiser Ugo Gregoretti, a s aktuelnom pandemijom virusa korona baš i nema nikakve veze, osim naslova.

Radnja Gregorettijevog filma zasnovana je na priči o vanzemaljcu koji je preuzeo ljudsko tijelo kako bi dobio više informacija o planeti Zemlji, što bi vanzemaljcima olakšalo preuzimanje planete.

Zavjera vanzemaljaca

Uprkos tome, korisnici društvenih mreža koji su saznali za postojanje filma “Omicron” bili su uplašeni zapletom, smatrajući ga proročanskim.

Neki u komentarima čak navode da je soj “Omikron” djelo vanzemaljaca koji pokušavaju zauzeti Zemlju, dok su drugi “sigurni” – uskoro će humanoidni vanzemaljci stići na našu planetu.

“Svi idemo u pakao“, zaključio je jedan od korisnika društvenih mreža u svom komentaru.

Vezane vijesti

Angelina Jolie o ukrajinskim izbjeglicama: “Situacija je apsolutno srceparajuća”

Glumica Angelina Jolie na Instagramu je objavila video o tome kako se ukrajinske izbjeglice dočekuju u Republici Moldaviji.…

“Sulejman veličanstveni” sa “Šeherezadom” napustio Tursku

Turski glumci Halit Ergenc i Bergüzar Korel napustili su svoju domovinu Tursku sa troje djece, piše današnja turska…

Izašao je trailer za “Ptice poput nas”, prvi bh. dugometražni animirani 3D film

Kompanija “Lionsgate” predstavila je krajem novembra zvanični američki trailer za animirani film “Ptice poput nas”. I ova najava…
Total
1
Share