Radnja filma “Omicron” iz 1963. godine uplašila korisnike društvenih mreža

Film “Omicron” iz 1963. godine @IMDb

Pojedini korisnici društvenih mreža saznali su za postojanje filma “Omicron” iz 1963. godine, te su čak i u tom filmu pronašli sličnosti s aktuelnom pandemijom virusa korona i njenim novim “Omikron” sojem.

Radnja filma je previše zastrašujuća za neke ljude koji su pogledali ovaj film”, prenosi britanski “Independent”.

Film je u Italiji 1963. godine snimio režiser Ugo Gregoretti, a s aktuelnom pandemijom virusa korona baš i nema nikakve veze, osim naslova.

Radnja Gregorettijevog filma zasnovana je na priči o vanzemaljcu koji je preuzeo ljudsko tijelo kako bi dobio više informacija o planeti Zemlji, što bi vanzemaljcima olakšalo preuzimanje planete.

Zavjera vanzemaljaca

Uprkos tome, korisnici društvenih mreža koji su saznali za postojanje filma “Omicron” bili su uplašeni zapletom, smatrajući ga proročanskim.

Neki u komentarima čak navode da je soj “Omikron” djelo vanzemaljaca koji pokušavaju zauzeti Zemlju, dok su drugi “sigurni” – uskoro će humanoidni vanzemaljci stići na našu planetu.

“Svi idemo u pakao“, zaključio je jedan od korisnika društvenih mreža u svom komentaru.

Vezane vijesti

Marvel “oživljava” Tonyija Starka: “Iron Man” se vraća na filmsko platno

Kompanija “Marvel” traži novog glumca koji će zamijeniti Roberta Downeyja Jr. kao Tonyija Starka, prenose američki mediji. Međutim,…

Angelina Jolie u suzama zbog nasilja u porodici

Američka glumica Angelina Jolie, vidno dirnuta, pozvala je u srijedu članove Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da hitno…

Milla Jovovich objavila selfie bez šminke

46-godišnja glumica, manekenka Milla Jovovich objavila je selfie bez šminke na društvenim mrežama kako bi privukla pažnju javnosti.…
Total
1
Share