Ruska kina prodaju ulaznice za piratsku verziju filma “Barbie”

Film “Barbie” @YouTube

Kina u Rusiji počela su prodavati karte za američki blockbuster “Barbie”, iako im je zbog sankcija zabranjeno prikazivanje filma, prenosi “The Moscow Times”. Ruski filmski distributeri koriste piratsku digitalnu kopiju filma dobijenu sa ilegalne stranice za striming.

Holivudske filmske distribucijske kompanije pokušale su spriječiti njihove filmove da uđu u Rusiju, ali ruski filmski distributeri su spremni ignorisati zakone o autorskim pravima.

Pristup zabavi u teškim vremenima

Digitalna kopija filma “Barbie” dobijena sa ilegalne stranice za striming završila je u kinu na otvorenom u sibirskom gradu Tjumenju, javila je lokalna televizijska stanica.

“Mi samo želimo da obezbijedimo filmove i omogućimo ljudima pristup zabavi u ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo”, rekao je organizator projekcije u Tjumenu

Bezobrazne reklame

Ilia Dolenko, filmski kritičar iz Rusije, oštro je kritikovao prikazivanje filma u Tjumenu zbog “loše sinhronizacije” i “bezobraznih reklama” koje su se prikazivale tokom filma, jer je preuzet sa ilegalnih sajtova sa istim i nametljivim reklamama.

Ruski distributeri rekli su, međutim, da će “visokokvalitetne verzije” filmova “Barbie” i “Oppenheimer” stići u kina u Rusiji najkasnije početkom jeseni.

Distributer filma, “Warner Bros. Pictures” je od prošle godine najavio da više neće distribuisati filmove u Rusiji, kao rezultat ruske invazije na Ukrajinu.

Vezane vijesti

“David Attenborough” priča o uništenom ruskom tenku

Čuveni britanski televizijski voditelj i historičar Sir David Attenborough bio je uzor mnogim generacijama koje su odrastale uz…

Tviteraši pronašli snimak o Putinovom “planu napada” na Ukrajinu

Na društvenoj mreži Twitter korisnici aktivno raspravljaju o video snimku u kome su prikazani kadrovi iz animiranog serijala…

Jim Carrey objavio da se povlači iz glume?

Poznati holivudski glumac Jim Carrey objavio je da se namjerava povući iz glumačkog života. “Odlazim u penziju. Govorim…
Total
0
Share