Samuel L. Jackson: “Hamilton je žrtva krađe, stavili su prepreke jedinom crnom vozaču”

Samuel L. Jackson @YouTube

U mnoštvu osuda, ali i “napada” na administraciju “Formule 1” zbog njihovih internih odluka koje su uticale na ishod ovogodišnjeg prvenstva, oglasio se čak i poznati holivudski glumac Samuel L. Jackson.

Naime, popularni glumac je javno progovorio o “krađi” šampionata Formule 1 zbog koje je britanski vozač Lewis Hamilton ostao bez naslova prvaka. U sve je poznati glumac “ubacio” i dozu rasističkog tretmana prema Britancu.

“Ne smijemo dozvoliti Lewisu da se sam bori protiv onoga što se dogodilo. Ne treba ga tješiti govoreći ‘biće bolje drugi put’. Cijelu sezonu pošteno se takmičio sa Verstappenom. I zaista, Max jeste nevjerovatan vozač, zaslužio je sve pobjede ove godine, ali nije osvojio ovo prvenstvo. Lewis, naš brat, postao je žrtva krađe”, napisao je Jackson u svojoj objavi za medije.

Poznati holivudski glumac optužio je “FIA” da možda ovome takmičenju želi približiti što šareniju publiku, ali to radi na pogrešan način.

Epska bitka za prvaka: Verstappen pobijedio Hamiltona u posljednjim metrima utrke

“Dio našeg nasljeđa”

“FIA nastavlja da opstruiše ‘usamljenog’ crnog vozača donošenjem odluka u posljednjem trenutku koje su u suprotnosti s onim što je radila prije. Ne rade pravu stvar i zaslužuju da izgube nas, vijerne navijače“, dodao je Jackson , te zaključio:

“Ne smijemo zaboraviti da je ovaj čovjek dio našeg naslijeđa i da ‘kradu’ znoj njegovog života”.

Vezane vijesti

“Ti si moj heroj”: Glumac Ben Stiller se sastao sa Zelenskim

Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelenski susreo se sa poznatim američkim glumcem i režiserom Benom Stillerom, koji boravi u posjeti…

Hajduk Split je fudbalski klub iz… Srbije!?

Iako možda nama iz balkanske perspektive odgovor na jedno kviz pitanje zvuči pomalo nevjerovatno, ipak se trebamo postaviti…

Jim Carrey objavio da se povlači iz glume?

Poznati holivudski glumac Jim Carrey objavio je da se namjerava povući iz glumačkog života. “Odlazim u penziju. Govorim…
Total
1
Share