Samuel L. Jackson: “Hamilton je žrtva krađe, stavili su prepreke jedinom crnom vozaču”

Samuel L. Jackson @YouTube

U mnoštvu osuda, ali i “napada” na administraciju “Formule 1” zbog njihovih internih odluka koje su uticale na ishod ovogodišnjeg prvenstva, oglasio se čak i poznati holivudski glumac Samuel L. Jackson.

Naime, popularni glumac je javno progovorio o “krađi” šampionata Formule 1 zbog koje je britanski vozač Lewis Hamilton ostao bez naslova prvaka. U sve je poznati glumac “ubacio” i dozu rasističkog tretmana prema Britancu.

“Ne smijemo dozvoliti Lewisu da se sam bori protiv onoga što se dogodilo. Ne treba ga tješiti govoreći ‘biće bolje drugi put’. Cijelu sezonu pošteno se takmičio sa Verstappenom. I zaista, Max jeste nevjerovatan vozač, zaslužio je sve pobjede ove godine, ali nije osvojio ovo prvenstvo. Lewis, naš brat, postao je žrtva krađe”, napisao je Jackson u svojoj objavi za medije.

Poznati holivudski glumac optužio je “FIA” da možda ovome takmičenju želi približiti što šareniju publiku, ali to radi na pogrešan način.

Epska bitka za prvaka: Verstappen pobijedio Hamiltona u posljednjim metrima utrke

“Dio našeg nasljeđa”

“FIA nastavlja da opstruiše ‘usamljenog’ crnog vozača donošenjem odluka u posljednjem trenutku koje su u suprotnosti s onim što je radila prije. Ne rade pravu stvar i zaslužuju da izgube nas, vijerne navijače“, dodao je Jackson , te zaključio:

“Ne smijemo zaboraviti da je ovaj čovjek dio našeg naslijeđa i da ‘kradu’ znoj njegovog života”.

Vezane vijesti

Poznata novinarka se onesvijestila pred TV kamerama

Hiljade gledalaca u Njemačkoj ostalo je iznenađeno kada se u utorak poznata novinarka Clara Pfefer srušila tokom direktnog…

Makijato za “Zeusa”: Schwarzenegger “glumi” Boga na “Super Bowlu”

“Makijato za ‘Zeusa'”, uzvikuje službenik u jednoj kafeteriji, nakon što je po nju došao “otac svih bogova”, kojeg…

Poznati voditelj: “Ovaj Đoković se mora šutnuti iz tenisa”

Poznati američki radio i televizijski voditelj Howard Stern prilično je emotivno prokomentarisao situaciju sa prvim svjetskom teniskim raketom,…
Total
1
Share