Amerikanci otkrili psa sa ljudskim licem

Pas sa ljudskim licem @Twitter

Fotografije jednogodišnjeg psa Shipu, po imenu Yogi, postale su viralne zbog čudne sličnosti pseće njuške sa ljudskim licem. Nakon što je vlasnik Yogija, stanovnik američkog Massachusettsa, objavio svoju fotografiju na društvenim mrežama, ljudi ne prestaju biti iznenađeni, prenosi britanski “Mirror”.

“Zašto, dovraga, ima tako ljudske oči koje sam ikada vidio na psu?”, napisao je jedan od komentatora.

Hibridna vrsta

I mnogi vjeruju da pas ne samo da liči na osobu, već “ima lice sredovječnog muškarca”. Neki su ga čak počeli upoređivati ​​sa slavnim ličnostima kao što je holivudski glumac Nicolas Cage.

Strogo govoreći, Shipu čak i nije pasmina, već hibrid dobiven ukrštanjem Shih Tzua i pudla, budući da ti psi nisu službeno standardizirani od strane kinoloških službi.

Stručnjaci kažu da su ovako dobijeni mestisi iznenađujuće društveni i druželjubivi psi, idealni kao pratioci usamljenim ili starijim osobama.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

Pijani rakun zaspao na stolu u bašti

U američkom gradu Waverly, jedan je bračni par otkrio pijanog rakuna na svom balkonu. Vlasnici navode da je…

Oružane snage Ukrajine objašnjavaju Rusima kako se pravilno predati

Ukrajinski vojnici “zasipaju” neprijateljske položaje granatama sa propagandnim letcima, koji posebno govore o tome kako se “pravilno predati”,…

Amerikanka se požalila da je “alergična na gravitaciju”

Jedna stanovnica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) tvrdi da je “alergična na gravitaciju”, te zbog toga ne može stajati…
Total
0
Share