Bivšoj supruzi i djeci mora isplatiti 640 miliona eura alimentacije

Sudski čekić @freepik.com

Upravo je za ovaj slučaj brakorazvodne parnice vladalo veliko medijsko interesovanje najviše “zbog ogromnog novca” koji se trebao isplatiti.

Vladaru Dubaija, Mohamedu ben Rachedu al-Maktoumu, britansko pravosuđe je u utorak naredilo da svojoj bivšoj supruzi i njihovoj djeci isplati više od 640 miliona eura, što se smatra najvećom odštetom u brakorazvodnim parnicama koju je odobrio neki engleski sud.

72-godišnji lider, šef vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, moraće da plati 251,5 miliona funti (oko 300 miliona eura) svojoj šestoj supruzi, jordanskoj princezi Hayai (47) i da isplati njihovu djecu, Al Jalilu (14) i Zayed (9), ukupno 290 miliona funti (više od 340 miliona eura) za pokrivanje alimentacije i troškova vezanih za njihovu sigurnost prema presudi objavljenoj u utorak.

“S obzirom na njihov status i opšte prijetnje terorizma i otmice s kojima se suočavaju u takvim okolnostima, oni su posebno ranjivi i potrebna im je pojačana sigurnost kako bi se osigurala njihova sigurnost u ovoj zemlji“, kazao je sudija Moor prilikom donošenja odluke.

Visoki sud je u oktobru presudio da je Mohammed ben Rached al-Maktoum odobrio hakovanje telefona njegove supruge princeze Haye od Jordana i telefona njegovih britanskih advokata. Nije dokazano da je hakiranje bilo povezano sa pravnom borbom između njega u Ujedinjenom Kraljevstvu i njegove supruge, da se njihovo dvoje djece vrati u Dubai, ali je “količina podataka bila veoma velika”, odnosno 265 MB (megabajta) preuzetih sa telefona princeze Haye.

Vezane vijesti

Mađarskom “Nedimu Sladiću” država uručila otkaz zbog pogrešne vremenske prognoze

Netačna vremenska prognoza koštala je šeficu mađarske meteorološke državne službe i njenog zamjenika posla, te su im uručeni…

Nevjerovatan video: Hirurzi vojniku uklonili metak iz srca koje neprestano kuca

Metak iz srca ukrajinskog vojnika, koje je još uvijek kucalo tokom nevjerovatne operacije spašavanja života, izvađen je uspješnim…

Održano takmičenje za “Najljepši grob”, dijelile su se i novčane nagrade

Tri tima su učestvovala na prvom takmičenju za najbolje dizajniranu grobnicu, javili su lokalni mediji, pri tome navodeći…
Total
1
Share