Bivšoj supruzi i djeci mora isplatiti 640 miliona eura alimentacije

Sudski čekić @freepik.com

Upravo je za ovaj slučaj brakorazvodne parnice vladalo veliko medijsko interesovanje najviše “zbog ogromnog novca” koji se trebao isplatiti.

Vladaru Dubaija, Mohamedu ben Rachedu al-Maktoumu, britansko pravosuđe je u utorak naredilo da svojoj bivšoj supruzi i njihovoj djeci isplati više od 640 miliona eura, što se smatra najvećom odštetom u brakorazvodnim parnicama koju je odobrio neki engleski sud.

72-godišnji lider, šef vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, moraće da plati 251,5 miliona funti (oko 300 miliona eura) svojoj šestoj supruzi, jordanskoj princezi Hayai (47) i da isplati njihovu djecu, Al Jalilu (14) i Zayed (9), ukupno 290 miliona funti (više od 340 miliona eura) za pokrivanje alimentacije i troškova vezanih za njihovu sigurnost prema presudi objavljenoj u utorak.

“S obzirom na njihov status i opšte prijetnje terorizma i otmice s kojima se suočavaju u takvim okolnostima, oni su posebno ranjivi i potrebna im je pojačana sigurnost kako bi se osigurala njihova sigurnost u ovoj zemlji“, kazao je sudija Moor prilikom donošenja odluke.

Visoki sud je u oktobru presudio da je Mohammed ben Rached al-Maktoum odobrio hakovanje telefona njegove supruge princeze Haye od Jordana i telefona njegovih britanskih advokata. Nije dokazano da je hakiranje bilo povezano sa pravnom borbom između njega u Ujedinjenom Kraljevstvu i njegove supruge, da se njihovo dvoje djece vrati u Dubai, ali je “količina podataka bila veoma velika”, odnosno 265 MB (megabajta) preuzetih sa telefona princeze Haye.

Vezane vijesti

Djed pomiješao djecu i odveo tuđu unuku iz vrtića

Nakon što je šestogodišnja djevojčica nestala iz vrtića na jugu ruskog grada Sankt Peterburga, ispostavilo se da je…

Detektorom metala otkrio srednjovjekovno zlatno blago

Jedan je historičar otkrio jedinstveno srednjovjekovno zlatno blago staro 1.000 godina. Nalaz se sastoji od četiri zlatne minđuše, dvije…

Nevjerovatnih 50,7 stepeni Celzijusa: Australija oborila toplotni rekord

Očitavanja termometara u Australiji stalno rastu do vrtoglavih visina. Zapadni dio ostrvskog kontinenta trenutno je pogođen ekstremnim toplotnim…
Total
0
Share