Bizarna metoda “rješavanja problema” pušenja u zabranjenim prostorima

Pušenje kao ovisnost @freepik.com

Kako bi promovisali grad bez duhana i cigareta, vlasti Hong Konga preporučuju ljudima da doslovno “sa neodobravanjem gledaju u dim”, navodi lokalni ministar zdravlja.

“Kada javnost vidi ljude kako puše u nepušačkim prostorima, trebamo zuriti u pušače čak i ako se nijedan policijski službenik odmah ne može pojaviti”, objašnjava ministar Lo Chung-mau.

Stvaranje “kulture nepušača”

Cilj je stvaranje “kulture nepušača” u gradu. Ministar je također upozorio da će vlasti koristiti video-nadzor kako bi suzbile ljude koji puše u zabranjenim prostorima. Određena područja za nepušače u Hong Kongu uključuju restorane, radna mjesta, zatvorene javne prostore i neke javne prostore na otvorenom. Prekršitelji podliježu kazni od 170 eura.

Kako bi riješili problem vezan za pušenje, gradske zdravstvene vlasti pokrenule su javnu raspravu kako bi pronašli nove strategije. Prijedlozi su uključivali zabranu prodaje cigareta rođenima nakon određenog datuma, kao i povećanje poreza na duhan.

Vezane vijesti

Gola žena pucala nasred autoputa, vozači objavili video snimak

Nekoliko video-snimaka objavljeno je na društvenim mrežama na kojima se vidi kako potpuno gola žena počinje da puca…

Djevojka odbila bračnu ponudu, on joj zapalio automobil

U okupiranom ukrajinskom gradu Sevastopolju jedan je muškarac zapalio automobil svoje djevojke, jer je ona odbila da postane…

Vatrena kugla iz svemira gorjela na nebu iznad Evrope

Vrlo blješteća vatrena kugla letjela je nebom iznad Evrope, a najuočljivija bila je iznad Sjeverne Irske i Škotske,…
Total
0
Share