“Bosanac je čovjek iz Bosne, svih ostalih ima, samo njega najmanje”

TikToker “CROATOS” @TikTok/screenshot

U svjetlu aktuelnih, ali zapravo i višegodišnjih političkih dešavanja u Bosni i Hercegovini, u kojoj se rođeni građani ove države “stide” izjavašnjavati Bosancima, nastao je možda ovaj viralni video na društvenoj mreži “TikTok”.

Redovno posljednjih godina možete čuti od Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, da on nije Bosanac ili bosanski Srbin, nego da je isključivo samo Srbin. Prije par dana to je isto učinio i Nenad Nešić, “opozicioni” političar iz entiteta Republika Srpska.

“Dokazivanje” nedokazivog

“Nećemo da budemo nikakvi Bosanci, mi smo pravoslavni hrišćanski Srbi“, kazao je Nešić za entitetskom skupštinskom govornicom u Banjaluci.

“Nikad mi nećemo biti Bosanci i nikada to nismo ni bili”

TikToker “Croatos” objavio je nedavno video koji je za nekoliko dana postao veliki hit, a u njemu je objasnio “šta znači biti pravi Bosanac“.

Bosanaca je “najmanje” u BiH

Slučajno ili ne, upravo je njegova zaključna rečenica videa “Bosanac je zapravo čovjek iz Bosne, svih ostalih ima, samo njega najmanje” najbolje opisala u našem tekstu već navedeno aktuelno političko stanje u Bosni i Hercegovini.

@keva.amela.fp #croatos #bosanac ♬ Originalton – CROΛTOS

Video: TikTok

Vezane vijesti

Austrijski glumac ismijao hod svjetskih predsjednika

U svom kratkom video snimku “Hodaj kao predsjednik”, austrijski glumac Stefan Leonhardsberger ismijavao je način na koji “hodaju”…

Kako Rusi toče gorivo na ukrajinskoj benzinskoj pumpi?

Mnoštvo sličnih video snimaka objavljeno je nakon invazije Rusije na Ukrajinu, a u kojima su prikazani ruski vojnici…

Detektorom metala otkrio srednjovjekovno zlatno blago

Jedan je historičar otkrio jedinstveno srednjovjekovno zlatno blago staro 1.000 godina. Nalaz se sastoji od četiri zlatne minđuše, dvije…
Total
0
Share