Bračni par u karantinu zvao policiju jer im je nestalo hrane

Kupovina namirnica @unsplash.com

Jedan se bračni par našao u problemima kada su na Badnje veče ostali bez zaliha hrane.

Par iz njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg pozvao je policiju na Badnje veče jer su im zalihe hrane bile pri kraju, navodi se u jučerašnjem saopštenju policijske uprave u Freiburgu.

Četrdesetogodišnjaku i njegovoj supruzi, iz okruga Lörrach, nije bilo dozvoljeno da izađu iz kuće zbog strogih pravila u vezi s karantinom u kojem su bili zbog zaraze virusom korona. Kada od svojih prijatelja nisu nikoga uspjeli pronaći, koji bi umjesto njih otišli u kupovinu pred predstojeće praznike, našli su se u očaju, te su na kraju pozvali “hitni broj” policije.

Policajci su se ubrzo pojavili pred njihovom kućom, te su umjesto njih otišli u prazničnu kupovinu, na Badnje veče. Nakon što su im kupili sve potrebne namirnice, predali su ih bračnom paru uz standardne zaštitne “pandemijske” mjere.

Vezane vijesti

Penzioner u vreći za smeće pronašao zlatni nakit i 100.000 eura, policija ga “obradovala”

Jedan je njemački penzioner pronašao u blizini Hanaua blago vrijedno 120.000 eura. Kako policija za šest mjeseci nije…

Novi izvještaj: SAD imaju “tone” NLO snimaka, ali ih ne žele objaviti

Nakon što su posljednjih godina nastavili objavljivati ​​dokumente o pojavljivanju NLO-a na nebu iznad Sjedinjenih Američkih Država (SAD),…

Urnebesan odgovor: Švedska premijerka čestitala pogrešnoj Liz Truss na Twitteru

Švedska premijerka Magdalena Andersson pomiješala je Twitter profile kada je čestitala novoizabranoj britanskoj premijerki Liz Truss, prenosi “Guardian”.…
Total
1
Share