Bračni par u karantinu zvao policiju jer im je nestalo hrane

Kupovina namirnica @unsplash.com

Jedan se bračni par našao u problemima kada su na Badnje veče ostali bez zaliha hrane.

Par iz njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg pozvao je policiju na Badnje veče jer su im zalihe hrane bile pri kraju, navodi se u jučerašnjem saopštenju policijske uprave u Freiburgu.

Četrdesetogodišnjaku i njegovoj supruzi, iz okruga Lörrach, nije bilo dozvoljeno da izađu iz kuće zbog strogih pravila u vezi s karantinom u kojem su bili zbog zaraze virusom korona. Kada od svojih prijatelja nisu nikoga uspjeli pronaći, koji bi umjesto njih otišli u kupovinu pred predstojeće praznike, našli su se u očaju, te su na kraju pozvali “hitni broj” policije.

Policajci su se ubrzo pojavili pred njihovom kućom, te su umjesto njih otišli u prazničnu kupovinu, na Badnje veče. Nakon što su im kupili sve potrebne namirnice, predali su ih bračnom paru uz standardne zaštitne “pandemijske” mjere.

Vezane vijesti

Čak 30 godina je skrivao smrt svoje majke da bi naplaćivao penziju

Jedan je muškarac priznao privicu nakon što je bio optužen da je skrivao smrt svoje majke više od…

Šta se krije ispod Nijagarinih vodopada

Nijagarini vodopadi su magnet koji privlači putnike iz cijelog svijeta najmanje dva vijeka. Do ove godine, međutim, ogromni…

Konj se vratio u vatru da spasi svoju porodicu – kobilu i ždrijebe

Ukoliko mislite da životinje nemaju izražene porodične osjećaje ili ih barem ne možemo tako često primjetiti, potez jednog…
Total
0
Share