Brazil: Kafići zabranjuju ulaz gostima “s pogrešnim” političkim uvjerenjima

Natpis “Zabranjen pristup” @unsplash.com

Nevakcinisanim pristalicama brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara zabranjen je ulazak u neke barove i kafiće u Brazilu.

Jana Santos, vlasnica kafića u brazilskoj Curitibi, gradu na jugu države, ima jasnu poruku za protivnike vakcinacije koji podržavaju Bolsonara i dolaze u njen ugostiteljski objekat.

Ne dolazite. Ne želimo vas ovdje“, kazala je vlasnica objekta, koja je nedavno postavila tablu s natpisom na ulazu u kafić, pozivajući nevakcinisane goste da izbjegavaju ovu lokaciju, prenosi “Guardian“.

Vapaj iz srca

Vlasnica objekta kaže da je odlučila zabraniti nevakcinisanim Bolsonarovim sljedbenicima da ulaze u njen objekat nakon njegovog “katastrofalnog” odgovora na pandemiju COVID-a, koja je ubila skoro 620.000 Brazilaca i gotovo ih uništila ekonomski, baš poput njenog posla od kojeg živi.

Bio je to vapaj iz srca i protest protiv svega što nam je ovaj predsjednik učinio… On je loš čovjek“, kazala je na kraju Santos.

Vezane vijesti

Dječak koji je “pratio” Muska, sada “otkriva” kretanje ruskih oligarha

Još početkom ove godine mogli smo čuti priču o 19-godišnjem Jacku Sweeneyju, koji je jednim potezom postao poznat…

Pokušao izvršiti samoubistvo jer mu je sin sa 29 godina još neoženjen

Jednog je oca, koji je preživio pokušaj samoubistva, na ovaj tragičan gest motivisao sram zbog osjećaja da njegov…

“Airbnb” će besplatno smjestiti do 100.000 izbjeglica iz Ukrajine u Evropi

Popularna “online” platforma za pronalaženje smještaja “Airbnb” spremna je besplatno stambeno zbrinuti čak 100.000 izbjeglica iz Ukrajine. “Svako…
Total
1
Share