Brazil: Kafići zabranjuju ulaz gostima “s pogrešnim” političkim uvjerenjima

Natpis “Zabranjen pristup” @unsplash.com

Nevakcinisanim pristalicama brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara zabranjen je ulazak u neke barove i kafiće u Brazilu.

Jana Santos, vlasnica kafića u brazilskoj Curitibi, gradu na jugu države, ima jasnu poruku za protivnike vakcinacije koji podržavaju Bolsonara i dolaze u njen ugostiteljski objekat.

Ne dolazite. Ne želimo vas ovdje“, kazala je vlasnica objekta, koja je nedavno postavila tablu s natpisom na ulazu u kafić, pozivajući nevakcinisane goste da izbjegavaju ovu lokaciju, prenosi “Guardian“.

Vapaj iz srca

Vlasnica objekta kaže da je odlučila zabraniti nevakcinisanim Bolsonarovim sljedbenicima da ulaze u njen objekat nakon njegovog “katastrofalnog” odgovora na pandemiju COVID-a, koja je ubila skoro 620.000 Brazilaca i gotovo ih uništila ekonomski, baš poput njenog posla od kojeg živi.

Bio je to vapaj iz srca i protest protiv svega što nam je ovaj predsjednik učinio… On je loš čovjek“, kazala je na kraju Santos.

Vezane vijesti

Zbog velike hladnoće drveće – “eksplodira”

Osim neuobičajeno hladnog vremena, građani su trenutno primorani suočiti se i sa drugim problemima – drvećem koje “eksplodira”.…

Brazilski političari rješavaju svoje svađe u bokserskom ringu

Dvojica brazilskih političara, iz države Amazonas, smatrali su da je odgovarajući način za rješavanje spora između njih dvojice…

Najhladniji grad na planeti: U januaru termometar dostiže -42 stepena Celzijusa

“Kiun B” je internet blogerica porijeklom iz Jakutska u Sibiru (Rusija), gradu u kome su zabilježene najniže temperature…
Total
1
Share