Brazil: Kafići zabranjuju ulaz gostima “s pogrešnim” političkim uvjerenjima

Natpis “Zabranjen pristup” @unsplash.com

Nevakcinisanim pristalicama brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara zabranjen je ulazak u neke barove i kafiće u Brazilu.

Jana Santos, vlasnica kafića u brazilskoj Curitibi, gradu na jugu države, ima jasnu poruku za protivnike vakcinacije koji podržavaju Bolsonara i dolaze u njen ugostiteljski objekat.

Ne dolazite. Ne želimo vas ovdje“, kazala je vlasnica objekta, koja je nedavno postavila tablu s natpisom na ulazu u kafić, pozivajući nevakcinisane goste da izbjegavaju ovu lokaciju, prenosi “Guardian“.

Vapaj iz srca

Vlasnica objekta kaže da je odlučila zabraniti nevakcinisanim Bolsonarovim sljedbenicima da ulaze u njen objekat nakon njegovog “katastrofalnog” odgovora na pandemiju COVID-a, koja je ubila skoro 620.000 Brazilaca i gotovo ih uništila ekonomski, baš poput njenog posla od kojeg živi.

Bio je to vapaj iz srca i protest protiv svega što nam je ovaj predsjednik učinio… On je loš čovjek“, kazala je na kraju Santos.

Vezane vijesti

Popust od 50% za muškarce koji dovedu svoje žene i ljubavnice na Dan zaljubljenih

Noćni klub u Singapuru pribjegao je marketinškoj metodi koju je pokrenuo na internetu i u kojoj nudi muškarcima…

Urnebesan odgovor: Švedska premijerka čestitala pogrešnoj Liz Truss na Twitteru

Švedska premijerka Magdalena Andersson pomiješala je Twitter profile kada je čestitala novoizabranoj britanskoj premijerki Liz Truss, prenosi “Guardian”.…

Škola dopustila učenicima da na nastavu dolaze u kupaćim kostimima

Suočena sa toplotnim talasom koji je zahvatio nekoliko regiona Argentine skoro dvije sedmice, škola u gradu Rosario preduzela…
Total
1
Share