Brazil: Kafići zabranjuju ulaz gostima “s pogrešnim” političkim uvjerenjima

Natpis “Zabranjen pristup” @unsplash.com

Nevakcinisanim pristalicama brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara zabranjen je ulazak u neke barove i kafiće u Brazilu.

Jana Santos, vlasnica kafića u brazilskoj Curitibi, gradu na jugu države, ima jasnu poruku za protivnike vakcinacije koji podržavaju Bolsonara i dolaze u njen ugostiteljski objekat.

Ne dolazite. Ne želimo vas ovdje“, kazala je vlasnica objekta, koja je nedavno postavila tablu s natpisom na ulazu u kafić, pozivajući nevakcinisane goste da izbjegavaju ovu lokaciju, prenosi “Guardian“.

Vapaj iz srca

Vlasnica objekta kaže da je odlučila zabraniti nevakcinisanim Bolsonarovim sljedbenicima da ulaze u njen objekat nakon njegovog “katastrofalnog” odgovora na pandemiju COVID-a, koja je ubila skoro 620.000 Brazilaca i gotovo ih uništila ekonomski, baš poput njenog posla od kojeg živi.

Bio je to vapaj iz srca i protest protiv svega što nam je ovaj predsjednik učinio… On je loš čovjek“, kazala je na kraju Santos.

Vezane vijesti

Još jedan NLO “uhvaćen” u centru Bermudskog trougla

Ufolog Scott Waring proučavao je jedno od najmisterioznijih mjesta na planeti – Bermudski trougao. Njegov jedini “alat” je…

Kralj Charles III se posvađao sa kraljicom Camilom zbog princa Harryija

Britanski kralj Charles III se posvađao sa kraljicom Camillom zbog poziva princa Harryija na ceremoniju krunisanja, objavio je…

Rezervisali su apartman na Majorci, nisu mogli vjerovati šta su dobili

Ljetno vrijeme je glavna sezona za turiste. Hoteli i apartmani u popularnim destinacijama za odmor budu veoma brzo…
Total
0
Share