Brazilski političari rješavaju svoje svađe u bokserskom ringu

Politički “obračun” u Brazilu @Twitter

Dvojica brazilskih političara, iz države Amazonas, smatrali su da je odgovarajući način za rješavanje spora između njih dvojice borba u ringu.

Naime, riječ je o Simao Peisotu, gradonačelniku Borbe, grada oko 145 kilometara južno od Manausa, glavnog grada savezne države, te bivšem gradskom vijećniku Erineu da Silvi.

Kako navode brazilski mediji, da Silva je ovog septembra javno izazvao gradonačelnika da njihove nesuglasice riješe bokserskim udarcima, jer je navodno bio bijesan zbog gradonačelnikovog projekta s vodenim parkom, zahtijevajući da se suoči s njim, nazivajući ga “ološem” i “prevarantom”.

Peisoto je prihvatio izazov, objavivši promotivni video u kojem je iskazao svoju odlučnost da slomi protivnika pokazujući šake i udarajući njima u dlan.

(Ne)pravedna borba

Konačno, u nedjelju su njih dvojica izašli u ring i stotine građana su platile da gledaju njihov meč, u gradskoj školskoj fiskulturnoj sali.

Borba je trajala 13 minuta, a prema riječima svjedoka, gradonačelnik je zadao nekoliko bolnih udaraca protivniku, ali je i da Silva bio borben.

Divlji zapad

Gradonačelnik je nakon tri haotične runde jedva hodao zbog udaraca koje je zadobio od protivnika, ali je da Silva ipak izgubio meč “na bodove”.

Neki Brazilci ovu nevjerovatnu priču vide i kao dodatni dokaz političke atmosfere podjele u zemlji od izbora predsjednika Zaicha Bolsonara 2018. godine.

Odatle je došla politika u Brazilu. To je strašno. Postali smo divlji zapad“, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Tokom renoviranja kuće pronašao dva kofera puna novca

Renovirajući upravo kupljenu kuću, novi je vlasnik pronašao dva kofera novca koja su bila pažljivo skrivena u plafonu…

Medvjed “kulturno” pozvonio na vrata da zatraži hranu

U Greenvilleu, SAD, medvjed je u rano ujutro ustao na zadnje noge i pozvonio na vrata tražeći hranu,…

Mačka sa “Zorro maskom” postala viralna na društvenim mrežama

Jedna je mačka iz Indonezije postala viralna na društvenim mrežama zbog svoje boje dlake, te je mnogi upoređuju…
Total
38
Share