Brazilski političari rješavaju svoje svađe u bokserskom ringu

Politički “obračun” u Brazilu @Twitter

Dvojica brazilskih političara, iz države Amazonas, smatrali su da je odgovarajući način za rješavanje spora između njih dvojice borba u ringu.

Naime, riječ je o Simao Peisotu, gradonačelniku Borbe, grada oko 145 kilometara južno od Manausa, glavnog grada savezne države, te bivšem gradskom vijećniku Erineu da Silvi.

Kako navode brazilski mediji, da Silva je ovog septembra javno izazvao gradonačelnika da njihove nesuglasice riješe bokserskim udarcima, jer je navodno bio bijesan zbog gradonačelnikovog projekta s vodenim parkom, zahtijevajući da se suoči s njim, nazivajući ga “ološem” i “prevarantom”.

Peisoto je prihvatio izazov, objavivši promotivni video u kojem je iskazao svoju odlučnost da slomi protivnika pokazujući šake i udarajući njima u dlan.

(Ne)pravedna borba

Konačno, u nedjelju su njih dvojica izašli u ring i stotine građana su platile da gledaju njihov meč, u gradskoj školskoj fiskulturnoj sali.

Borba je trajala 13 minuta, a prema riječima svjedoka, gradonačelnik je zadao nekoliko bolnih udaraca protivniku, ali je i da Silva bio borben.

Divlji zapad

Gradonačelnik je nakon tri haotične runde jedva hodao zbog udaraca koje je zadobio od protivnika, ali je da Silva ipak izgubio meč “na bodove”.

Neki Brazilci ovu nevjerovatnu priču vide i kao dodatni dokaz političke atmosfere podjele u zemlji od izbora predsjednika Zaicha Bolsonara 2018. godine.

Odatle je došla politika u Brazilu. To je strašno. Postali smo divlji zapad“, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Penzioner u vreći za smeće pronašao zlatni nakit i 100.000 eura, policija ga “obradovala”

Jedan je njemački penzioner pronašao u blizini Hanaua blago vrijedno 120.000 eura. Kako policija za šest mjeseci nije…

Bugarski policajac ošamario turskog vozača jer mu nije dao mito

Jedan je 52-godišnji turski vozač kamiona snimio bugarskog policajca kako ga šamara nakon što je odbio da mu…

Katastrofa u Španiji, masline umiru: “Bože, pošalji nam kišu!”

“Bože, pošalji nam kišu!”, riječi su jednog lokalnog biskupa koje možda najbolje opisuju stanje koje trenutno vlada u…
Total
0
Share