Brazilski političari rješavaju svoje svađe u bokserskom ringu

Politički “obračun” u Brazilu @Twitter

Dvojica brazilskih političara, iz države Amazonas, smatrali su da je odgovarajući način za rješavanje spora između njih dvojice borba u ringu.

Naime, riječ je o Simao Peisotu, gradonačelniku Borbe, grada oko 145 kilometara južno od Manausa, glavnog grada savezne države, te bivšem gradskom vijećniku Erineu da Silvi.

Kako navode brazilski mediji, da Silva je ovog septembra javno izazvao gradonačelnika da njihove nesuglasice riješe bokserskim udarcima, jer je navodno bio bijesan zbog gradonačelnikovog projekta s vodenim parkom, zahtijevajući da se suoči s njim, nazivajući ga “ološem” i “prevarantom”.

Peisoto je prihvatio izazov, objavivši promotivni video u kojem je iskazao svoju odlučnost da slomi protivnika pokazujući šake i udarajući njima u dlan.

(Ne)pravedna borba

Konačno, u nedjelju su njih dvojica izašli u ring i stotine građana su platile da gledaju njihov meč, u gradskoj školskoj fiskulturnoj sali.

Borba je trajala 13 minuta, a prema riječima svjedoka, gradonačelnik je zadao nekoliko bolnih udaraca protivniku, ali je i da Silva bio borben.

Divlji zapad

Gradonačelnik je nakon tri haotične runde jedva hodao zbog udaraca koje je zadobio od protivnika, ali je da Silva ipak izgubio meč “na bodove”.

Neki Brazilci ovu nevjerovatnu priču vide i kao dodatni dokaz političke atmosfere podjele u zemlji od izbora predsjednika Zaicha Bolsonara 2018. godine.

Odatle je došla politika u Brazilu. To je strašno. Postali smo divlji zapad“, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Ajkula napala Amerikanca i spasila mu život

Eugene Finney je vjerovatno jedina osoba u Americi kojoj je drago što ju je napala ajkula. Plivao je…

Znate li koji je najzlobniji horoskopski znak?

Svi griješe, jer nema bezgriješnih ljudi. Ovo je univerzalna istina. Zato često moramo pokazati razumijevanje prema ljudima oko…

Prijateljica mi je zabranila da budem djeveruša, jer sam “prelijepa”

Žaleći se na prijateljicu koja je na kraju nije pozvala na svoje vjenčanje, jedna je manekenka iz Njemačke…
Total
38
Share