Britanski tinejdžeri bezalkoholnim pićima lažiraju COVID testove

Kućni test na Covid-19 @unsplash.com

Video snimci objavljeni na društvenoj mreži TikTok prikazuju britanske tinejdžere koji dijele savjete i trikove “kako dobiti lažno pozitivne Covid-19 testove” s ciljem izbjegavanja odlaska u školu.

Naime, sok od jabuke, kivija i jagode, zatim Coca-Cola, vinski ocat, sredstvo za dezinfekciju ruku ili čak kečap se “sipaju” preko kućnog testa za virus korna, nakon čega su neki od ovih testova prikazivali “lažnu” pozitivnu reakciju na Covid-19.

Upravo hashtag #fakecovidtest, koji se postavljao uz ove video snimke na društvenoj mreži TikTok, imao je više od 6,5 miliona pregleda.

Zloupotreba “male grupe” učenika

Vlasti Velike Britanije su objavile da je u međuvremenu skoro 400.000 djece i tinejdžera prošle sedmice izostalo iz škole iz razloga povezanih s Covid-19 virusom usred porasta pozitivnih slučajeva širom zemlje.

Pa ipak, smatra se da je samo “vrlo mala grupa” učenika zloupotrebila testove na navedeni način, te su vlasti pozvale roditelje da osiguraju da se njihova djeca testiraju na ispravan način.

Vezane vijesti

Kako Rusi toče gorivo na ukrajinskoj benzinskoj pumpi?

Mnoštvo sličnih video snimaka objavljeno je nakon invazije Rusije na Ukrajinu, a u kojima su prikazani ruski vojnici…

Učiteljica “začinila” kolače muževom spermom i dijelila ih učenicima

Sjećate se vremena kada je vaša učiteljica donosila ukusne grickalice u školu koje vam je napravila kod kuće…

Pijani Irac upao u zgradu rumunskog parlamenta, mislio da je njegov hotel

Irski turista izazvao je probleme službama sigurnosti Rumunije kada je uhapšen zbog upada u parlament u Bukureštu, nakon…
Total
1
Share