Djeca ukrala automobil i vozila se 1.000 kilometara do Istanbula

Krađa automobila @freepik.com

Troje djece starosti između 12 i 15 godina prevezlo se skoro 1.000 kilometara, od turske provincije Ordu (Kerasounta) na obali Crnog mora, pa sve do evropskog dijela Istanbula, nakon što su ukrali automobil.

Maloljetnici su provalili u salon automobila u oblasti Altνοnord, te su ukrali dva vozila nakon što su pronašli njihove ključeve.

Nakon što su ostavili prvi automobil nedaleko od salona u praznoj uličici, mnogo dalje su se odlučili voziti s drugim ukradenim automobilom.

Sedam dana u bjekstvu

Troje djece, od kojih je svako od njih imalo krivični dosije, na kraju su krenuli prema Istanbulu, oko 950 kilometara od svog rodnog grada.

Pa ipak najnevjerovatnija je činjenica da su nekako uspjeli proći sve naplatne kućice i kontrolne punktove između gradova, te su na kraju viđeni u jednoj od radničkih četvrti Istanbula.

Čitavih sedam dana turska policija je intezivno tragala za ovom djecom, još od kada su ih prvi put uočili na snimkama nadzorne kamere salona automobila.

Uvijek smo željeli posjetiti ovaj dio Istanbula. Došli smo ovamo i zalutali smo”, izjavila su djeca tokom ispitivanja u policijskoj stanici.

Vezane vijesti

Škola dopustila učenicima da na nastavu dolaze u kupaćim kostimima

Suočena sa toplotnim talasom koji je zahvatio nekoliko regiona Argentine skoro dvije sedmice, škola u gradu Rosario preduzela…

Pao crni snijeg u Ukrajini, građani pisali predsjedniku

Crni snijeg pao je na grad Ivano-Frankivsk na zapadu Ukrajine. Građani koji su bili uznemireni ovom vremenskom nepogodom,…

Patio od glavobolje 20 godina, doktori otkrili metak u glavi

Jedan je čovjek, koji je patio od jakih glavobolja, tek nakon dugo vremena saznao da je živio više…
Total
1
Share