Djeca ukrala automobil i vozila se 1.000 kilometara do Istanbula

Krađa automobila @freepik.com

Troje djece starosti između 12 i 15 godina prevezlo se skoro 1.000 kilometara, od turske provincije Ordu (Kerasounta) na obali Crnog mora, pa sve do evropskog dijela Istanbula, nakon što su ukrali automobil.

Maloljetnici su provalili u salon automobila u oblasti Altνοnord, te su ukrali dva vozila nakon što su pronašli njihove ključeve.

Nakon što su ostavili prvi automobil nedaleko od salona u praznoj uličici, mnogo dalje su se odlučili voziti s drugim ukradenim automobilom.

Sedam dana u bjekstvu

Troje djece, od kojih je svako od njih imalo krivični dosije, na kraju su krenuli prema Istanbulu, oko 950 kilometara od svog rodnog grada.

Pa ipak najnevjerovatnija je činjenica da su nekako uspjeli proći sve naplatne kućice i kontrolne punktove između gradova, te su na kraju viđeni u jednoj od radničkih četvrti Istanbula.

Čitavih sedam dana turska policija je intezivno tragala za ovom djecom, još od kada su ih prvi put uočili na snimkama nadzorne kamere salona automobila.

Uvijek smo željeli posjetiti ovaj dio Istanbula. Došli smo ovamo i zalutali smo”, izjavila su djeca tokom ispitivanja u policijskoj stanici.

Vezane vijesti

Vic dana stiže nam iz Moskve: Šok i nevjerica…

Ruski kosmonaut se vraća na Zemlju nakon nekoliko mjeseci provedenih u svemiru i komandant ga obavještava o najnovijim…

Viralni video sa haskijem koji ne voli da se kupa

Jedan “haski” pas postao je prava senzacija na društvenoj mreži “TikTok”. Na objavljenom videu četvoronožac odbija da uđe…

Pobogu, zašto ovaj majmun oštri nož?

Životinje su omiljena tema na društvenim mrežama, pa se često zna desiti da upravo “njihovi” video sadržaju postanu…
Total
1
Share