Djeca ukrala automobil i vozila se 1.000 kilometara do Istanbula

Krađa automobila @freepik.com

Troje djece starosti između 12 i 15 godina prevezlo se skoro 1.000 kilometara, od turske provincije Ordu (Kerasounta) na obali Crnog mora, pa sve do evropskog dijela Istanbula, nakon što su ukrali automobil.

Maloljetnici su provalili u salon automobila u oblasti Altνοnord, te su ukrali dva vozila nakon što su pronašli njihove ključeve.

Nakon što su ostavili prvi automobil nedaleko od salona u praznoj uličici, mnogo dalje su se odlučili voziti s drugim ukradenim automobilom.

Sedam dana u bjekstvu

Troje djece, od kojih je svako od njih imalo krivični dosije, na kraju su krenuli prema Istanbulu, oko 950 kilometara od svog rodnog grada.

Pa ipak najnevjerovatnija je činjenica da su nekako uspjeli proći sve naplatne kućice i kontrolne punktove između gradova, te su na kraju viđeni u jednoj od radničkih četvrti Istanbula.

Čitavih sedam dana turska policija je intezivno tragala za ovom djecom, još od kada su ih prvi put uočili na snimkama nadzorne kamere salona automobila.

Uvijek smo željeli posjetiti ovaj dio Istanbula. Došli smo ovamo i zalutali smo”, izjavila su djeca tokom ispitivanja u policijskoj stanici.

Vezane vijesti

Mlada odbila da se uda jer mladoženja nije unajmio fotografa za vjenčanje

Kako je vjenčanje jedinstvena stvar u životu, do sada je zabilježeno mnogo slučajeva u kojima mladenke odbijaju da…

Američki avion za specijalne operacije sletio na autoput u Latviji

Američka komanda za specijalne operacije saopštila je da je njen avion “C-146A Wolfhound” izvršio noćno slijetanje na autoput…

Koju osobinu treba imati žena kako bi svi muškarci poludjeli za njom

Od ove osobine zavise mnogi ljudski faktori, kao što su uspjeh u karijeri, sretan brak i kvalitet života…
Total
1
Share