Dobio otkaz jer je predebeo

Otkaz na poslu zbog pretilosti @Instagram/hamish.griffin

Jedan Australijanac tvrdi da je otpušten s posla jer je predebeo, iako je zbog tog radnog mjesta prešao 3.000 km, te se preselio na sasvim drugi kraj države.

Hamish Griffin se sa suprugom i sinom početkom 2022. preselilo na ostrvo Tasmanija, gdje je našao posao u hotelu. Međutim, nije uspio da zadrži novo radno mjesto, jer je dobio otkaz prvi dan.

“Zabrinutost” za fizičko stanje

“Rekli su mi da neću moći da radim svoj posao jer sam predebeo. Navodno, neću moći gurati kosilicu i penjati se stepenicama”, objasnio je Griffin.

U izjavi za medije Griffin je kazao da je posao dobio kao hotelski menadžer, pa ne razumije zašto je menadžment toliko zabrinut za njegovo fizičko stanje.

Novi posao, novi život…

Iz uprave hotela su komentarisali Griffinov otlaz, navodeći kao glavni razlog zdravstvene probleme zaposlenih koji bi im mogli naštetiti na radnom mjestu.

“Bio je to šok. Dan ranije su nam došli gazda i njegova žena, donijeli su nam flašu vina. Nije to bio samo novi posao koji smo izgubili. Preselili smo se 3.000 kilometara kako bi započeli novi život”, rekao je Griffin.

Vezane vijesti

Trump kaže da se nikada neće vratiti na Twitter

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da se nikada neće vratiti na Twitter. “Zahvalan sam na ponudi,…

Gradonačelnik dekretom “zabranio” snježne padavine

Marc Chavent, gradonačelnik malog grada Cerdon u provinciji Ain u Francuskoj, zabranio je snježne padavine u svom gradu…

Radi 70 godina u istoj kompaniji, nikada nije uzeo bolovanje

Najposvećeniji radnik na svijetu radi već skoro 70 godina u istoj kompaniji, i to bez ijednog dana bolovanja.…
Total
1
Share