Dron “slučajno” snimio fascinantno urušavanje kratera vulkana

Urušavanje kratera vulkana @Twitter

Korisnici interneta ostali su zapanjeni posmatrajući kako se rub kratera urušava, dok vatra i prašina izranjaju u savršenom spoju boja.

Vulkan Fagradalsfjall na Islandu doživio je kolaps vlastitog kratera, ali je sve ipak ostalo snimljeno dron leŧjelicom s kamerom koja se našla “u pravo vrijeme i na pravom mjestu“.

Snimku dronom na Twitteru je podijelio Hörður Kristleifsson, poznati fotograf sa Islanda, a video je do sada prikupio preko 24 miliona pregleda otkako je podijeljen 25. novembra.

Kristleifsson navodi da rub vulkanskog kratera može izgledati “malo” na snimku, ali je zapravo oŧprilike veličine zgrade od pet spratova.

“Koji srećković”

“Najsretniji snimak dronom ikada? Slučajno sam letio iznad vulkanskog kratera Fagradalsfjall kada se dio ivice kratera urušio”, napisao je između ostalog Kristleifsson na svom Twitŧer profilu.

Vulkan Fagradalsfjall se nalazi 40 kilometara od Reykjavíka, glavnog grada Islanda. Erupŧirao je 19. marta ove godine.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Najbrža “Hitna pomoć” na svijetu: 400 km/h, dijamanti i zlato

Vozilo “Hitne pomoći” proizvedeno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), od strane “W Motorsa”, zasnovano je na superautomobilu “Lykan…

Nevjerovatan video: Hirurzi vojniku uklonili metak iz srca koje neprestano kuca

Metak iz srca ukrajinskog vojnika, koje je još uvijek kucalo tokom nevjerovatne operacije spašavanja života, izvađen je uspješnim…

Britanka po imenu Ikea promijenila ime nakon godina maltretiranja

Jedna stanovnica Engleske promijenila je ime nakon što je godinama bila maltretirana. Britanka je svojoj kćerki dala ime…
Total
1
Share