Dron “slučajno” snimio fascinantno urušavanje kratera vulkana

Urušavanje kratera vulkana @Twitter

Korisnici interneta ostali su zapanjeni posmatrajući kako se rub kratera urušava, dok vatra i prašina izranjaju u savršenom spoju boja.

Vulkan Fagradalsfjall na Islandu doživio je kolaps vlastitog kratera, ali je sve ipak ostalo snimljeno dron leŧjelicom s kamerom koja se našla “u pravo vrijeme i na pravom mjestu“.

Snimku dronom na Twitteru je podijelio Hörður Kristleifsson, poznati fotograf sa Islanda, a video je do sada prikupio preko 24 miliona pregleda otkako je podijeljen 25. novembra.

Kristleifsson navodi da rub vulkanskog kratera može izgledati “malo” na snimku, ali je zapravo oŧprilike veličine zgrade od pet spratova.

“Koji srećković”

“Najsretniji snimak dronom ikada? Slučajno sam letio iznad vulkanskog kratera Fagradalsfjall kada se dio ivice kratera urušio”, napisao je između ostalog Kristleifsson na svom Twitŧer profilu.

Vulkan Fagradalsfjall se nalazi 40 kilometara od Reykjavíka, glavnog grada Islanda. Erupŧirao je 19. marta ove godine.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Muškarac upoznao Mia Khalifu pred suprugom i tokom medenog mjeseca

Jedan je muškarac prepoznao po*no glumicu Miju Khalifu tokom svog medenog mjeseca u Parizu, pri tome naljutivši vlastitu…

“Srpski prozor”: Kako bogati Rusi putuju u EU uprkos zabranama

Pravnu rupu, poznatu kao “srpski prozor”, iskorištavaju bogati Rusi kako bi potražili utočište u Evropi i zaobišli zabranu…

Miki Maus i Pikaču vakcinišu djecu protiv virusa korona

Supermen, Pepeljuga, Miki Maus, Pikaču i Minioni bili su među junacima filmova, stripova i bajki koji su danas…
Total
1
Share