“Google Street View” zaslužan za hapšenje italijanskog mafijaša

Hapšenje mafijaša zahvaljujući “Google Street Viewu” @Twitter

Nakon skoro 20 godina bjekstva, uhapšen je poznati italijanski mafijaš Gioacchino Gammino, kojeg je policija pronašla koristeći internet servis “Google Street View”.

Gammino je ranije bio osuđen za ubistvo, ali je uspio pobjeći iz zatvora i od tada nije pronađen. Kako se na kraju ispostavilo, muškarac je posljednjih 20 godina živio pod pseudonimom Manuel u Španiji, gdje je radio kao kuhar, oženio se i kasnije otvorio prodavnicu voća i povrća.

“Pomoć” modernih tehnologija

Za 61-godišnjim osuđenikom intezivno su tragale sicilijanske vlasti, a 2014. za njim je raspisan i evropski nalog za hapšenje, ali nikada nije pronađen. Na kraju je primijećen u Galapagaru, Španija, i to na fotografiji sa internet servisa “Google Street View”.

Na fotografiji se vidi Gammino kako razgovara s drugom osobom ispred svoje prodavnice. Policija je primijetila da muškarac liči na traženog kriminalca, pa je započela istragu. Nedugo zatim, još jedna njegova fotografija pronađena je na Facebook stranici jednog od obližnjih restorana, gdje je Gammino radio kao kuhar.

Odao ga “scarface”

Upravo je ta fotografija potvrdila sumnju, jer se na njoj jasno uočavala jedna od Gamminovih prepoznatljivih osobina, ožiljak na lijevoj strani vilice.

Gioacchino Gammino je konačno uhapšen 17. decembra prošle godine, ali je tek danas sve objavljeno u italijanskim medijima.

Vezane vijesti

Časna sestra prokockala stotine hiljada dolara

Prije više od 60 godina zaklela se na siromaštvo, ali to nije spriječilo časnu sestru da se prepusti…

Nije više mogao plaćati kiriju, preselio se u svoju kancelariju na poslu

U američkom gradu Seattleu kirije su u 2021. godini porasle za oko 27 posto, što mnogi Amerikanci više…

Kim Jong-un izgradio 8 vila: “Neprijatelji neće znati gdje da me udare”

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un izgradio je osam vila za sebe tako da njegovi neprijatelji “ne bi znali gdje…
Total
0
Share