Gradonačelnik dekretom “zabranio” snježne padavine

Zimski uslovi vožnje @freepik.com

Marc Chavent, gradonačelnik malog grada Cerdon u provinciji Ain u Francuskoj, zabranio je snježne padavine u svom gradu simboličnim dekretom, jer više nije mogao da se nosi sa negativnim efektima obilnih snježnih padavina.

Grad Cerdon se nalazi “duboko i visoko” u francuskim Alpama, a u njemu živi 1.000 ljudi koji su svake zime suočeni sa zatvorenim putevima zbog obilnih snježnih padavina i čestim nestancima električne energije.

Vjerovatno zbog manjka novca u budžetu i nemoći da učini bilo šta više, gradonačelnik Chavent je u krajnjoj nuždi izdao dekret kojim “zabranjuje snježne padavine u gradu”.

U uredbi, naziva “Zabranjeno je padanje snijega na zemljištu ovog grada“, između ostalog se dodaje da se “neki stanovnici žale da je snijeg hladan, mokar i klizav“.

“Država nas je zaboravila”

“Vlada je opštinama uskratila finansijska sredstva. Teško je uložiti 150 hiljada eura u zamjenu stare snježne ralice bez odustajanja od drugih važnih investicija za budućnost grada“, napisao je očajni gradonačelnik u svom dekretu.

Objašnjavajući da je zbog problema sa snježnim padavinama i snabdijevanjem električnom energijom dobio mnogo pritužbi i e-mailova, predsjednik Chavent je naveo da je dekret ipak simboličan, ali da mu je glavna svrha privlačenje pažnje viših nivoa vlasti.

Vezane vijesti

Ruski vojnik opljačkao stan i ostavio svoju fotografiju “za sjećanje”

Ruski vojnik opljačkao je stan jedne stanovnice ukrajinskog grada Irpina, ostavivši tom prilikom svoju fotografiju u stanu kao…

“Šugo evo ti dvije marke pa plati parking”

Problem nepropisnog parkiranja izražen je u većini bosanskohercegovačkih gradova, i to s razlogom. S jedne strane zbog neuređenog…

Šišmiš težak 7 grama doletio iz Rusije u francuske Alpe

Šišmiš težak samo sedam grama oborio je novi rekord dužine leta, prešavši više od 2.300 kilometara od Rusije…
Total
0
Share