Gradonačelnik dekretom “zabranio” snježne padavine

Zimski uslovi vožnje @freepik.com

Marc Chavent, gradonačelnik malog grada Cerdon u provinciji Ain u Francuskoj, zabranio je snježne padavine u svom gradu simboličnim dekretom, jer više nije mogao da se nosi sa negativnim efektima obilnih snježnih padavina.

Grad Cerdon se nalazi “duboko i visoko” u francuskim Alpama, a u njemu živi 1.000 ljudi koji su svake zime suočeni sa zatvorenim putevima zbog obilnih snježnih padavina i čestim nestancima električne energije.

Vjerovatno zbog manjka novca u budžetu i nemoći da učini bilo šta više, gradonačelnik Chavent je u krajnjoj nuždi izdao dekret kojim “zabranjuje snježne padavine u gradu”.

U uredbi, naziva “Zabranjeno je padanje snijega na zemljištu ovog grada“, između ostalog se dodaje da se “neki stanovnici žale da je snijeg hladan, mokar i klizav“.

“Država nas je zaboravila”

“Vlada je opštinama uskratila finansijska sredstva. Teško je uložiti 150 hiljada eura u zamjenu stare snježne ralice bez odustajanja od drugih važnih investicija za budućnost grada“, napisao je očajni gradonačelnik u svom dekretu.

Objašnjavajući da je zbog problema sa snježnim padavinama i snabdijevanjem električnom energijom dobio mnogo pritužbi i e-mailova, predsjednik Chavent je naveo da je dekret ipak simboličan, ali da mu je glavna svrha privlačenje pažnje viših nivoa vlasti.

Vezane vijesti

Najljepša priča koju ćete vidjeti danas

Iako se među prvim komentarima objavljenog videa izdvajaju zaključci “mislio sam da će postaviti ogradu ovdje” ili “da…

“Gospode pomiluj, na auto se smiluj”

Iako ovo nije prvi slučaj da sveštena lica osveštavaju automobile, ipak je zanimljivo svaki put vidjeti kako hrišćanski…

Na Antarktiku otkriveno 60 miliona gnijezda “ledenih riba”

Istraživači su napravili neočekivano otkriće na dubini većoj od 300 metara ispod površine Weddellovog mora na Antarktiku –…
Total
6
Share