Gradonačelnik dekretom “zabranio” snježne padavine

Zimski uslovi vožnje @freepik.com

Marc Chavent, gradonačelnik malog grada Cerdon u provinciji Ain u Francuskoj, zabranio je snježne padavine u svom gradu simboličnim dekretom, jer više nije mogao da se nosi sa negativnim efektima obilnih snježnih padavina.

Grad Cerdon se nalazi “duboko i visoko” u francuskim Alpama, a u njemu živi 1.000 ljudi koji su svake zime suočeni sa zatvorenim putevima zbog obilnih snježnih padavina i čestim nestancima električne energije.

Vjerovatno zbog manjka novca u budžetu i nemoći da učini bilo šta više, gradonačelnik Chavent je u krajnjoj nuždi izdao dekret kojim “zabranjuje snježne padavine u gradu”.

U uredbi, naziva “Zabranjeno je padanje snijega na zemljištu ovog grada“, između ostalog se dodaje da se “neki stanovnici žale da je snijeg hladan, mokar i klizav“.

“Država nas je zaboravila”

“Vlada je opštinama uskratila finansijska sredstva. Teško je uložiti 150 hiljada eura u zamjenu stare snježne ralice bez odustajanja od drugih važnih investicija za budućnost grada“, napisao je očajni gradonačelnik u svom dekretu.

Objašnjavajući da je zbog problema sa snježnim padavinama i snabdijevanjem električnom energijom dobio mnogo pritužbi i e-mailova, predsjednik Chavent je naveo da je dekret ipak simboličan, ali da mu je glavna svrha privlačenje pažnje viših nivoa vlasti.

Vezane vijesti

Brazilski političari rješavaju svoje svađe u bokserskom ringu

Dvojica brazilskih političara, iz države Amazonas, smatrali su da je odgovarajući način za rješavanje spora između njih dvojice…

Kanadski premijer progutao pčelu tokom govora

Nakon nedjeljne konferencije za novinare, premijer kanadske provincije Ontario Doug Ford, vjerovatno će biti drugačije pamćen kako u…

Leteći tanjir na nebu iznad Brazila

Prošlog mjeseca u Brazilu su očevici primjetili čudan objekat na nebu, te su odlučili da ga fotografišu i…
Total
6
Share