“Imam granatu u zadnjici… slučajno sam se okliznuo”

Protivtenkovska municija @Wikipedia

Čudna nesreća dogodila se jednom muškarcu, koji je “ušetao” u hitnu pomoć sa nesnosnim bolovima, navodeći bolničkom osoblju da “ima granatu od 17 centimetara u svojoj zadnjici”.

Naime, Britanac se pojavio u bolnici sa protivtenkovskom granatom u rektumu (zadnjica). Opravdavao se činjenicom da se “okliznuo” kod kuće i pao na granatu dugačku 17 i široku šest centimetara.

Incident se dogodio početkom decembra u jugozapadnom engleskom gradu Gloucesteru. Kako prenose britanski mediji, doktori su neimenovanom pacijenu izvadili iz zadnjice projektil iz Drugog svjetskog rata.

“Dodatna” sramota

Ali ni tu nije bio kraj njegovim mukama, jer kako bi se isključio rizik od eksplozije, prije operacije u pomoć je bio pozvan i odred za deaktiviranje eksplozivnih naprava.

“Kao i kod svakog incidenta sa municijom, poštovani su sigurnosni protokoli kako bi se osiguralo da nema rizika za pacijente, osoblje ili posjetioce u bilo kom trenutku“, kazao je glasnogovornik bolnice.

Vezane vijesti

NASA: Na Marsu pronađen krater od nedavnog udara

“HiRISE” kamera visoke rezolucije, postavljena na NASA-in “Mars Reconnaissance Orbiter”, snimila je relativno nedavno mjesto udara asteroida ili…

Skočila sa 14. sprata i slomila samo nogu

Jedna je djevojka skočila kroz prozor na 14. spratu zgrade pri tome samo slomivši nogu, prenose danas mnogobrojni…

Napravio helikopter od dijelova pokvarenih automobila

Jedan je muškarac iz Brazila napravio helikopter koristeći dijelove starih i neispravnih automobila, a njegov izum ne samo…
Total
22
Share