“Izgleda da nismo sami”: Pentagon osniva novu agenciju za istraživanje NLO-a

Neobjašnjivi NLO fenomen iz ugla pilota Vojske SAD @Twitter

Pentagon je u utorak najavio formiranje nove agencije za istraživanje izvještaja o neidentifikovanim zračnim pojavama (UAP) ili na drugi način poznatim NLO objektima, a njen rad će nadgledati oružane snage i državne obavještajne službe.

Ova agencija će predvoditi napore da “locira, identifikuje i prikaže objekte” u vazdušnom prostoru SAD, tj. tamo gdje postoje ograničenja saobraćaja, kao i da isŧraži prijetnje vojnim letovima.

Prema izvještaju dok kojeg je došao “New York Times”, ova najava dolazi nakon junskog objavljivanja izvještaja koji, uprkos očekivanjima, nije pružio zadovoljavajuća objašnjenja za 142 izvještaja o prijavama misterioznih događaja od strane vojnih pilota i drugog osoblja u posljednjih 20 godina.

Kako navodi “New York Times”, ovaj izvještaj je iritirao “određene osobe” u obavještajnim službama, koji vjeruju da je trebalo uraditi više istraživanja i analiza kako bi se ovi fenomeni kaŧegorizirali i objasnili.

Ipak “nismo sami u svemiru”

Objavljivanje ovog izvještaja u medijima zapravo ide u prilog činjenici da su ova 142 NLO fenomena i dalje neobjašnjiva, što je dodatno učvrsŧilo teorije da se video snimci i fotografije mogu objasniti ​​posjetiteljima iz svemira, odnosno teorijom koju malo ko u krugovima američke vlade shvaća ozbiljno.

Prema riječima Kathleen Hicks, zamjenice ministra odbrane, nova agencija će se zvaŧi “Agencija za identifikaciju i sinhronizaciju vazdušnih objekata i upravljanje njima“.

Pentagon će agenciju “usmjeriti” na zračni prostor posebne namjene, koji uključuje područja vojnih operacija, strelišta, ograničena područja iz razloga nacionalne sigurnosŧi, kao i druge namjene.

Komentariši
Vezane vijesti

Panika u Rusiji: Nepoznati leteći objekat na nebu iznad Moskve

U nedelju, 20. aprila, stanovnici Moskve primjetili su nepoznati leteći objekat (NLO) na nebu iznad grada, što je…

“Gospode pomiluj, na auto se smiluj”

Iako ovo nije prvi slučaj da sveštena lica osveštavaju automobile, ipak je zanimljivo svaki put vidjeti kako hrišćanski…

Dok su snimali podcast, automobil im uletio u kafić

Nevjerovatna scena dogodila se u američkoj saveznoj državi Teksas dok su dva muškarca snimala podcast u jednom od…
Total
0
Share