“Izgleda da nismo sami”: Pentagon osniva novu agenciju za istraživanje NLO-a

Neobjašnjivi NLO fenomen iz ugla pilota Vojske SAD @Twitter

Pentagon je u utorak najavio formiranje nove agencije za istraživanje izvještaja o neidentifikovanim zračnim pojavama (UAP) ili na drugi način poznatim NLO objektima, a njen rad će nadgledati oružane snage i državne obavještajne službe.

Ova agencija će predvoditi napore da “locira, identifikuje i prikaže objekte” u vazdušnom prostoru SAD, tj. tamo gdje postoje ograničenja saobraćaja, kao i da isŧraži prijetnje vojnim letovima.

Prema izvještaju dok kojeg je došao “New York Times”, ova najava dolazi nakon junskog objavljivanja izvještaja koji, uprkos očekivanjima, nije pružio zadovoljavajuća objašnjenja za 142 izvještaja o prijavama misterioznih događaja od strane vojnih pilota i drugog osoblja u posljednjih 20 godina.

Kako navodi “New York Times”, ovaj izvještaj je iritirao “određene osobe” u obavještajnim službama, koji vjeruju da je trebalo uraditi više istraživanja i analiza kako bi se ovi fenomeni kaŧegorizirali i objasnili.

Ipak “nismo sami u svemiru”

Objavljivanje ovog izvještaja u medijima zapravo ide u prilog činjenici da su ova 142 NLO fenomena i dalje neobjašnjiva, što je dodatno učvrsŧilo teorije da se video snimci i fotografije mogu objasniti ​​posjetiteljima iz svemira, odnosno teorijom koju malo ko u krugovima američke vlade shvaća ozbiljno.

Prema riječima Kathleen Hicks, zamjenice ministra odbrane, nova agencija će se zvaŧi “Agencija za identifikaciju i sinhronizaciju vazdušnih objekata i upravljanje njima“.

Pentagon će agenciju “usmjeriti” na zračni prostor posebne namjene, koji uključuje područja vojnih operacija, strelišta, ograničena područja iz razloga nacionalne sigurnosŧi, kao i druge namjene.

Vezane vijesti

Pas kažnjen zbog nevezivanja pojasa u automobilu

Zanimljiv incident koštao je jednu ženu novčane kazne nakon što je dobila fotografiju svog psa kako “sjedi” na…

“Providni dijelovi” objasnili šta se dešava u mašini za pranje sudova

Korisnici TikToka oduševljeni su video snimkom koji pokazuje kako zapravo funkcioniše mašina za pranje sudova. Video koji prikazuje…

Izrael: Kineska ambasada stavila mikrofone u ministarske poklone

Shin Bet, izraelska služba unutrašnje sigurnosti, istražuje sumnje da je Kina ubacila prislušni uređaj u termos boce koje…
Total
1
Share