“Izgleda da nismo sami”: Pentagon osniva novu agenciju za istraživanje NLO-a

Neobjašnjivi NLO fenomen iz ugla pilota Vojske SAD @Twitter

Pentagon je u utorak najavio formiranje nove agencije za istraživanje izvještaja o neidentifikovanim zračnim pojavama (UAP) ili na drugi način poznatim NLO objektima, a njen rad će nadgledati oružane snage i državne obavještajne službe.

Ova agencija će predvoditi napore da “locira, identifikuje i prikaže objekte” u vazdušnom prostoru SAD, tj. tamo gdje postoje ograničenja saobraćaja, kao i da isŧraži prijetnje vojnim letovima.

Prema izvještaju dok kojeg je došao “New York Times”, ova najava dolazi nakon junskog objavljivanja izvještaja koji, uprkos očekivanjima, nije pružio zadovoljavajuća objašnjenja za 142 izvještaja o prijavama misterioznih događaja od strane vojnih pilota i drugog osoblja u posljednjih 20 godina.

Kako navodi “New York Times”, ovaj izvještaj je iritirao “određene osobe” u obavještajnim službama, koji vjeruju da je trebalo uraditi više istraživanja i analiza kako bi se ovi fenomeni kaŧegorizirali i objasnili.

Ipak “nismo sami u svemiru”

Objavljivanje ovog izvještaja u medijima zapravo ide u prilog činjenici da su ova 142 NLO fenomena i dalje neobjašnjiva, što je dodatno učvrsŧilo teorije da se video snimci i fotografije mogu objasniti ​​posjetiteljima iz svemira, odnosno teorijom koju malo ko u krugovima američke vlade shvaća ozbiljno.

Prema riječima Kathleen Hicks, zamjenice ministra odbrane, nova agencija će se zvaŧi “Agencija za identifikaciju i sinhronizaciju vazdušnih objekata i upravljanje njima“.

Pentagon će agenciju “usmjeriti” na zračni prostor posebne namjene, koji uključuje područja vojnih operacija, strelišta, ograničena područja iz razloga nacionalne sigurnosŧi, kao i druge namjene.

Vezane vijesti

Sumnjiva kokoška “napala” Pentagon

Kada je u pitanju nacionalna sigurnost, Amerikanci – posebno nakon 11. septembra – više se uopšte ne šale.…

U grobnici pronađeno šestoro mumificirane djece

Tijela šestoro mumificirane djece pronađena su u blizini peruanske prijestolnice Lime, za koje se vjeruje da su žrtvovana…

Kako Rusi toče gorivo na ukrajinskoj benzinskoj pumpi?

Mnoštvo sličnih video snimaka objavljeno je nakon invazije Rusije na Ukrajinu, a u kojima su prikazani ruski vojnici…
Total
1
Share