Katolički biskup: “Ne postoji Djed Mraz, to je proizvod ljudske mašte”

Djed Mraz @freepik.com

Djed Mraz je osoba rođena iz ljudske mašte, dok je Sveti Nikola bio stvarna osoba iz mjesta Mira u Maloj Aziji.

Antonio Staliano, katolički biskup sa Sicilije, u svojim izjavama za italijanski list “La Repubblica” osvrnuo se na proslavu Božića i na ono što smatra njegovim glavnim i autentičnim značenjem.

“Želim da upitam Djeda Mraza zašto svake godine donosi poklone samo bogatoj djeci, koja ih, u svakom slučaju, i jedini mogu dobiti?”, kazao je sicilijanski biskup.

Istovremeno je podvukao da je “Djed Mraz osoba rođena iz ljudske mašte, dok je Sveti Nikola, iz mjesta Mira u Maloj Aziji, bio prava historijska ličnost” koji je “donosio poklone onima koji nemaju veze sa sadašnjim potrošačkim konzumerizmom“.

“Sveti Nikola je, kao što svi znamo, darivao samo siromašnu djecu. I, naravno, na Božić centralna figura je Isus koji je rođen u Betlehemu i svakom djetetu poručuje: učini što možeš, da se niko ne rodi kao ja, da se ne ohladi i ne drhti, u pećini“, zaključio je biskup Antonio Staliano.

Vezane vijesti

Šta to Kinezi eksperimentišu: Oblak svjetluca u duginim bojama

Rijetka i fascinantna vremenska pojava uočena je u nedjelju u provinciji Hainan u južnoj Kini. Jedan od svjedoka…

Napuštenu bebu u šumi grijala pseća štenad

Kada pročitate jedan ovakav naslov, isti neodoljivo podsjeća na poznatu klasičnu knjigu i film “Knjiga o džungli”. Naime,…

Scene intimnog odnosa na tribinama stadiona (18+)

Amaterski video jednog ljubavnog para tokom bejzbol utakmice u Oaklandu (SAD) krajem augusta, već nekoliko dana kruži društvenim…
Total
17
Share