Katolički biskup: “Ne postoji Djed Mraz, to je proizvod ljudske mašte”

Djed Mraz @freepik.com

Djed Mraz je osoba rođena iz ljudske mašte, dok je Sveti Nikola bio stvarna osoba iz mjesta Mira u Maloj Aziji.

Antonio Staliano, katolički biskup sa Sicilije, u svojim izjavama za italijanski list “La Repubblica” osvrnuo se na proslavu Božića i na ono što smatra njegovim glavnim i autentičnim značenjem.

“Želim da upitam Djeda Mraza zašto svake godine donosi poklone samo bogatoj djeci, koja ih, u svakom slučaju, i jedini mogu dobiti?”, kazao je sicilijanski biskup.

Istovremeno je podvukao da je “Djed Mraz osoba rođena iz ljudske mašte, dok je Sveti Nikola, iz mjesta Mira u Maloj Aziji, bio prava historijska ličnost” koji je “donosio poklone onima koji nemaju veze sa sadašnjim potrošačkim konzumerizmom“.

“Sveti Nikola je, kao što svi znamo, darivao samo siromašnu djecu. I, naravno, na Božić centralna figura je Isus koji je rođen u Betlehemu i svakom djetetu poručuje: učini što možeš, da se niko ne rodi kao ja, da se ne ohladi i ne drhti, u pećini“, zaključio je biskup Antonio Staliano.

Vezane vijesti

Ruski tenkovi u Berlinu prekriveni ukrajinskim zastavama

Nedaleko od Brandenburške kapije u centru Berlina, dva tenka T-34, dio sovjetskog ratnog spomenika, bila su prekrivena ogromnim…

Pakistanac osuđen na smrt zbog izjave da vjeruje u Isusa Krista

Jedan je pakistanski mehaničar osuđen na smrt zbog toga što je rekao da vjeruje u Isusa Krista, piše…

Pijani mladoženja zaspao tokom vjenčanja, mlada otkazala ceremoniju

Vjenčanja mogu biti zamorna i pomalo “teška” čak i za najupornije osobe. Sjedenje i prolazak satima i satima…
Total
0
Share